"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.3 C
Trikala

Στέφανος Βαβύλης: Δεν υπάρχει λόγος ούτε να στηθεί εξέδρα, ούτε να έρθει η φιλαρμονική

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ανεξαρτήτως των προσωπικών μου θρησκευτικών πεποιθήσεων, αντιλαβάνομαι απόλυτα την έννοια και την ανάγκη της πίστης. Προσωπικά όμως, διαχωρίζω την πίστη από την εκκλησία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Στέφανος Βαβύλης, κοντινό πλάνο και εσωτερικός χώρος
Στέφανος Βαβύλης – Δημοτικός Σύμβουλος

Γιατί η πίστη είναι μια κατάσταση προσωπική και εσωτερική, η οποία μπορεί να εκφράζεται και να εξωτερικεύεται με διάφορους τρόπους στην προσωπική σφαίρα του καθενός.

Η εκκλησία από την άλλη είναι αυτή που εκμεταλλεύεται την πίστη δια πολλαπλά οφέλη.


Ήρθε λοιπόν προς συζήτηση σήμερα στην επιτροπή ποιότητας ζωής η αίτηση του μητροπολίτη της ιεράς μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου με αιτήματα την τοποθέτηση εξέδρας στην κεντρική πλατεία, τη συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου και τακτοποίηση της οδού Στρατηγού Σαράφη προκειμένου να γίνει δέηση την 4η Δεκεμβρίου για ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ της ιεράς και χαριτοβρύτου εικόνος της παναγίας της ιεροσολυμίτισσας.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ. Πρώτον, ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου για τους κοινόχρηστους χώρους ορίζει ότι στον ίδιο φορέα δεν θα δίνονται πάνω από δύο άδειες τον χρόνο, αριθμός ο οποίος από ότι με ενημέρωσαν έχει ξεπεραστεί ήδη για φέτος.

Δεύτερον το να οργανώνεις δέηση με τέτοιους πανηγυρικούς τύπους για ένα αντίγραφο μιας εικόνας ή για ένα κάστανο – συγγνώμη αν σας θίγω – είναι ειδωλολατρεία.

Τρίτον, σε κάποιο σημείο πρέπει να σταματήσει αυτή η υπερβολική και προσβλητική στους έχοντες αντίθετες πεποιθήσεις εκδήλωση της λατρείας της εκκλησίας σε ό,τι θεωρεί άξιο λατρείας.

Δεν υπάρχει λόγος ούτε να στηθεί εξέδρα, ούτε να έρθει η φιλαρμονική για ένα αντίγραφο μίας εικόνας.
Αυτά τα έθιξα στην επιτροπή ποιότητας ζωής.

Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής επέλεξαν να ψηφίσουν αντίθετα με τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, που οι ίδιοι είχαν διαμορφώσει το 2015, και έδωσαν την άδεια στην εκκλησία επιδεικνύοντας ουσιαστικά για άλλη μία φορά προνομιακή μεταχείριση.


Υ.Γ. Η επιλογή των πεζών γραμμάτων αντί των κεφαλαίων έγινε εκούσια

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σωστός. Ας αρχίσουμε από το τι σχέση έχει η εκκλησία με το κράτος. Προνομιακή. Το λέει το Σύνταγμα. Στη χώρα που ο ζω διαχωρισμός Εκκλησίας κράτους έγινε πριν 114 χρόνια! Στη χώρα μας οι παπάδες μπαίνουν στην αίθουσα της Βουλής να την…
    Κοιτάω τηλεόραση και ρωτάει η γυναίκα μου (άσχετη με τα της χώρας μας) θεαυρο βλεπεις ; οχι εναρξη της Βουλής. Μπα, και αυτοί οι μασκαράδες; τι να πεις…μη χειρότερα!

  2. Πολύ σωστά. Αλλά δυστυχώς οι εκπρόσωποι της αριστεράς επισημαίνουν πάντα αυτά που τους συμφέρουν ιδεολογικά.

    Εμείς πχ που δεν ανήκουμε στο χωρο αυτό τι φταίγαμε να βλέπουμε τα καδρα με το Βελουχίωτη πάνω από τα κεφάλια των υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης;

    Δε θεωρείτε οτι και αυτό λιγο υπερβολικό;
    Δε σας ενοχλει;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης