"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.9 C
Trikala

Στα Τρίκαλα εργοληπτικές επιχειρήσεις εγκαταλείπουν την εκτέλεση έργων λόγω της τεράστιας ζημιάς με την εκτίναξη του κόστους των υλικών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος διακοπής εκτέλεσης έργων και στον νομό Τρικάλων λόγω της εκτίναξης του κόστους των υλικών και των καυσίμων.

 Οι τιμές έχουν καταγράψει νέα απότομη αύξηση, λόγω των αναταράξεων που έχει προκαλέσει η πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία.

Είναι εμφανές ότι οι τεχνικές εταιρείες βρίσκονται προ αδιεξόδου και ουσιαστικής αντικειμενικής αδυναμίας να προχωρήσουν στην ομαλή εκτέλεση των έργων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στον νομό Τρικάλων:

Oι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας αναγκάζονται να κηρύξουν έκπτωτους τους εργολάβους και μάλιστα με εισήγηση για κατάπτωση εγγυητικών επιστολών υπέρ της περιφέρειας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο Εκσυγχρονισμου-υπογειοποιηση δικτύου άρδευσης κτηματικής
περιοχής Φαρκαδονας συνολικού προϋπολογισμού 1.123.901,35€ με έκπτωση του προσωρινού αναδόχου και εισήγηση της υπηρεσίας για κατάπτωση εγγύησης συμμετοχής του προσωρινού αναδόχου ποσού 18.128,00€.

Την αποδοχή εκτέλεσης του έργου αρνήθηκαν και οι εργοληπτικές εταιρείες που σύμφωνα με τις προσφορές είχαν καταλάβει την 2η και 3η θέση.

Το θέμα όμως είναι ποτέ θα ξαναδημοπρατηθει το έργο και αν μέχρι τότε θα υπάρχουν τα χρήματα για το συγκεκριμένο έργο.

Και δεν είναι το μόνο έργο που βρίσκεται στον αέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης