"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.5 C
Trikala

Στα Τρίκαλα Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι επισκέψεις του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθούν σύντομα στα Τρίκαλα στο πλαίσιο των προεκλογικών τους περιοδειών. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες έχει κλειδώσει για τις 11 Μαϊου η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί στις 12 ή 13 Μαίου. Δεν έχουν ανακοινωθεί τα προγράμματα που θα ακολουθήσουν και αυτό αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι πολλοί στα Τρίκαλα που θα ήθελαν να έλθουνε μαζί, να βρεθούν στον ίδιο χώρο, να τους φιλέψουμε και ΟΛΟΙ μαζί να προσπαθήσουμε να βρούμε γιατί, τι στο διάτανο έχουν τα έρμα και ψοφάνε.
    Δυστυχώς, αυτοί που θέλουν να έλθουν χωριστά, για να επευφημήσουν ή να γιουχάρουν, είναι περισσότεροι. Είναι αυτοί που εάν τους ρωτήσεις ποια είναι η πρωτεύουσα του Καναδά, της Αυστραλίας και της Ελβετίας, θα ακούσεις διάφορα.

    • Ο ορθολογικός διάλογος απαιτεί να τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες – προϋποθέσεις:
      -δέχομαι ότι με το διάλογο αναζητούμε μια κοινά αποδεκτή λύση (συν-ζητούμε).
      -διατηρώ μια επιφύλαξη για όσα πιστεύω, δέχομαι δηλαδή πως υπάρχουν και άλλες απόψεις για το ίδιο θέμα.
      -οι απόψεις των άλλων, όπως και οι δικές μου, θα πρέπει να είναι αμοιβαία σεβαστές, όσο διαφορετικές και αν είναι.
      -όλα τα επιχειρήματά μου πρέπει να είναι επαρκώς τεκμηριωμένα αλλιώς δεν έχουν αξία και δεν θα έπρεπε να προβάλλονται .
      -δεν πρέπει το συναίσθημα να γίνεται ο καθοριστικός παράγων σε μία συζήτηση.
      Όλα τα προηγούμενα για να δώσω και μια απάντηση στην πρώτη πρότασή σας.
      Ο καθένας τους προσπαθεί να παίξει «σόλο βιολί» και να επισκιάσει τους άλλους…
      Ο Κυριάκος, τη στιγμή που σε όλες τις δημοσκοπήσεις υπερτερεί κατά πολύ στα “ποιοτικά χαρακτηριστικά”, δεν είναι τόσο μ@@@@ για να κάνει χαρακίρι με ένα debate και να φάει αυτογκολ.
      Ο Αλέξης φαίνεται ξεκάθαρα πως το επιθυμεί διακαώς για να τον τρολάρει, εξάλλου αυτό είναι απο τα κύρια χαρακτηριστικά του, για να μην πω το βασικό.
      Όλοι μαζί μπορούμε άραγε….;;;

      • Συμφωνούμε απόλυτα αγαπητέ ”The Blender”. Άρα, να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι αμφότεροι είναι ”έμμισθα” όργανα ανωτέρων μηχανισμών και απλώς υπακούνε σε εντολές; Και ότι, εάν δεν βγουν τα κουκιά, θα το μοιράσουνε το πράγμα βρε αδελφέ… ;Όπως και οι προηγούμενοι.
        Κάνε με ένα χατίρι όμως. Ανάλυσε,εάν θέλεις, τα …”ποιοτικά χαρακτηριστικά” του κ.Κυριάκου, για να δω εάν καλά έκανα που δεν πήγα στο Harvard.

        • Η άναρχη και μη σοβαρή αυτή εικόνα που προβάλλει η ελληνική κοινωνία σήμερα εκφράζει από τη μια το είδος του πολιτισμού μας και από την άλλη ερμηνεύει τον τρόπο με τον οποίο κινούνται όλα σ’ αυτή τη χώρα. Αυτή είναι και η εικόνα της χώρας μας προς τα έξω δυστυχώς.
          Οι κατά καιρούς διαχειριστές της εξουσίας δεν διαθέτουν τα κατάλληλα επιτελεία για να χαράξουν στρατηγικές, για να επιλέξουν σωστά και έγκαιρα, για να τεκμηριώσουν προτάσεις. Έχουν άλλες δουλειές να κάνουν..τις γνωστές, αυτές που βλέπουμε και διαβάζουμε κάθε μέρα…
          Τα βλέπουν αυτά οι απ΄εξω και εκτός από τα γέλια που κάνουν, μας δίνουν και τις κατάλληλες οδηγίες – συνταγές, τις οποίες οι δικοί μας εδώ δεν ξέρουν ούτε να αξιολογήσουν ούτε να διαχειριστούν. Να προσθέσουμε και λίγο τον λαϊκισμό και λίγο το πολιτικό κόστος και να τα όσα τραγελαφικά ζούμε.
          Αγαπητέ /- ή ένα είναι βέβαιο…
          Άριστα κάνατε που δεν πήγατε στο Harvard…μην υποψιαστώ όμως ότι ήσασταν πρόεδρος σε 15μελές…

          • Ευχαριστώ για την ανάλυση και την πεντακάθαρη άποψη. Πιστεύω ότι σε αυτό το επίπεδο διεξάγεται μία γόνιμη συζήτηση, εν αντιθέσει με πολλούς πολυλογάδες και ξερόλες συμπατριώτες μας.
            Σημείωση: το 15μελές στα μαθητικά χρόνια μου, ούτε ο Κιού, ο βοηθός-τεχνικός του Τζέιμς Μποντ, δεν το σκέφτηκε.

            • Αγαπητέ / -ή ” Η φρην. ” κυκλοφορεί και αυτό στα social :
              “Να είσαι άριστος του Harvard και να τρέμεις το debate με τον πρόεδρο του 15μελούς. Αξία ανεκτίμητη! ”
              Απο αυτό και η έμπνευση μου για το σχολιασμό. Την καλησπέρα μου.

  2. Έτσι είναι…Και το ίδιο είναι – και χειρότεροι ακόμη – οι αρχηγοί των κομμάτων και πολλά στελέχη, βουλευτές, υποψήφιοι και νυν υπουργοί και λοιποί. Αν τους ρωτήσεις τι θα ήθελαν περισσότερο από τα 2:
    α) να γίνει μία κυβέρνηση διευρυμένη, με μέλη από 4-5 κόμματα, και να ξέρουν ότι μακροπρόθεσμα αυτό θα αποδώσει καρπούς για το καλό όλων και του τόπου όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία…
    ή
    β) να (ξανα)κυβερνήσουν αυτοί, κι ας μην υπάρξουν κάποια σημάδια βελτίωσης κι ανάκαμψης πραγματικής σε πολλούς τομείς, να μείνουν όλα τα ίδια και να είναι ένας νέος κύκλος 4αετίας συνηθισμένης και κοινότοπης…με τη δήθεν πίεση από την όποια αξιωματική και λοιπή κοινοβουλευτική αντιπολίτευση, όπως για τουλάχιστον 10 χρόνια γίνεται – από την έναρξη της επιβολής των μνημονίων και μετά-,

    ….τότε σίγουρα θα σου απαντήσουν ότι προτιμούν το δεύτερο. Τόσα χρόνια τα έχει καταλάβει κι ο κόσμος αυτά. Απλώς, είναι υποτακτικός και το μόνο που σκέφτεται είναι ότι η κατσίκα του γείτονα δεν πρέπει να ζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης