"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

Στην Καλαμπάκα προπηλάκισαν τον πνευνομονολόγο Θ. Βασιλακόπουλο – Σφοδρή αντίδραση της Ιατρικής Σχολής

lafarm

Σχετικά άρθρα

Επίθεση δέχθηκε ο γνωστός πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος επειδή ρώτησε τους ιδιοκτήτες ταβέρνας γιατί δεν κάνουν ελέγχους στους πελάτες τους ως προς το αν έχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού!

Το περιστατικό συνέβη σε ταβέρνα στα Μετέωρα, όπου έτρωγαν ο γιατρός με παρέα συναδέλφων του, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή στο πλαίσιο συνεδρίου στην Καλαμπάκα για το άσθμα. Σύμφωνα με όσα καταγγέλει ο ιδιος ο πνευμονολόγος, συνάδελφός του, όταν είδε ότι ουδείς από τους πελάτες στο εσωτερικό της ταβέρνας ελέγχεται ως προς το αν φέρει πιστοποιητικό εμβολιασμού, απευθύνθηκε στους ιδιοκτήτες, ρωτώντας τους για ποιό λόγο δεν συμμορφώνονται με το νόμο.

Τότε, εκείνοι, όπως καταγγέλλει ο γιατρός, επιτέθηκαν εναντίον του, όπως και του συναδέλφου του, τους προπηλάκισαν, και τους ζήτησαν να φύγουν. Ο κ. Βασιλακόπουλος πρόκειται να υποβάλει μηνύσεις κατά του ιδιοκτήτη της ταβέρνας.

Όπως είπε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, «Μας έδιωξαν αφού μας έβρισαν, με προπηλάκισαν, με έριξαν κάτω, μου έσκισαν το πουκάμισο, με απείλησαν ότι θα έρθουν να με βρουν στο νοσοκομείο που δουλεύω στην Αθήνα, ότι θα μου κάψουν το αυτοκίνητο» είπε συγκεκριμένα προκαλώντας σοκ.

Ερωτηθείς ποιος του επιτέθηκε, κατηγόρησε ξεκάθαρα τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας και τον γιο του, λέγοντας ακολούθως πως κάλεσε την αστυνομία και όταν ήρθαν τα περιπολικά κατέγραψαν το περιστατικό, έγιναν μηνύσεις και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Βασιλακόπουλος ρωτήθηκε γιατί θεωρεί πως δέχτηκε την επίθεση -ειδικά εφόσον δεν ζήτησε εκείνος να γίνουν έλεγχοι- και απάντησε «επειδή είμαι δημόσιο πρόσωπο κι επειδή είμαι υπέρ του εμβολιασμού σθεναρά».

Μάλιστα τόνισε πως με βάση την δική του, προσωπική εμπειρία, σε πολλά μαγαζιά «δεν κάνουν ελέγχους ούτε στο 10% των πελατών»…

Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας:

«Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος Καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.


«Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία», καταλήγουν.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. O κάθε ταβερνιάρης βάζει όποιον θέλει χωρίς πιστοποιητικό, μετά θα μας φταίει ο ΜΥΛΟΣ και απορούμε που αυξάνονται τα κρούσματα στα Τρίκαλα…

  2. Το γεγονός αυτό είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας στην Ελλάδα ! Βλέπουμε πάντα το δέντρο και όχι το δάσος ! Μας νοιάζει μόνο ο κωλος μας ! Γι’αυτό ψηφίζουμε πάντα τους ίδιους , οι οποίοι ακολουθούν την ίδια πολιτική…οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι ! Αντί να απαιτήσουμε δωρεάν, δημόσια και καλύτερη παιδεία , υγεία , αύξηση μισθών σε εποχές πανδημίας και ακρίβειας…ασχολούμαστε με τους αντιεμβολιαστες ! Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα , αλλά και στους συνταξιούχους ! Έλεγχος της αστυνομίας σε όλους τους χώρους δουλειάς , εστίασης , ψυχαγωγίας ,ΜΜΜ . Να μην προστατεύει η αστυνομία τις τράπεζες και τους λεφταδες , αλλά τον λαό ! Αλλά η κότα λέγεται Κούλης και η υπομονή έχει όρια !

  3. Η σωστη δημοσιογραφία που κόβεται για την πραγματική ενημέρωση, οφείλει να κοινοποιήσει τους ταβερνιάριδες που εδειραν, για να μην πατήσουμε κατα λάθος σ’ αυτή την ταβέρνα. Ο δήμαρχος, η αστυνομία. οι εισαγελείς. ο ΕΟΤ, οι φορείς έπρεπε να το είχαν κλείσει αυτο το μαγαζί. Κατά τα άλλα όταν δεν παει καλά ο τουρισμος στην Καλαμπάκα, αρχίζουν να κλαψουρίζουν, ενώ τώρα που μας ρεζίλεψαν διεθνώς κάνουν την πάπια. Κατά τα άλλα τα λεφτά του επιστημονικού συνεδρίου τα ”παντελόνιασαν” και ούτε μια Καλαμπακιωτικη ανακοίνωση και από κανέναν που να καταγγέλει τους ταβερνίαρικους τραμπουκισμούς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης