"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.7 C
Trikala

Στη Βουλή η σύγκρουση για την τραγωδία στα Τέμπη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την Τετάρτη στις 10.00 το πρωί θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης του ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, όπως αποφάσισε σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων.

Η πρόταση του ΚΚΕ αναμένεται να γίνει δεκτή, καθώς αναμένεται να την στηρίξει η ΝΔ και η Πλεύση Ελευθερίας, όπως έχει δηλώσει για το μεν κυβερνών κόμμα ο εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, για την Πλεύση Ελευθερίας, η πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το χρόνο έναρξης της εξεταστικής Επιτροπής και λήξης του χρόνου διερεύνησης της υπόθεσης, θα καθορίσει η Ολομέλεια.

Στο μεταξύ, σήμερα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατέθεσε αίτημα για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, βάζοντας στο «στόχαστρο» τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. και ΝΔ, Χρήστου Σπίρτζη και Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛΛ. ζητά η προκαταρκτική εξέταση να διερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες που σχετίζονται με πράξεις και παραλείψεις τους αναφορικά με την εκτέλεση της Σύμβασης 717/2014 με τίτλο  «Ανάταξη και Αναβάθμιση του συστήματος Σηματοδότησης – Τηλεδιοίκησης και Αντικατάστασης 70 αλλαγών τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας» και οι οποίες οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και στην απώλεια 57 ανθρώπινων ζωών.

Απ’ την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επισημάνει ότι δεν αρκεί η Εξεταστική Επιτροπή για να διερευνηθεί ικανοποιητικά το έγκλημα στα Τέμπη και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα και απαιτεί τη σύγκληση Προανακριτικής Επιτροπής για τον σκοπό αυτό.

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Θεοδώρα Τζάκρη ανακοίνωσε ότι αύριο,Τρίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση συγκρότησης της προανακριτικής Επιτροπής για τη σύμβαση 717 και προανήγγειλε αίτημα συγκρότησης ακόμα μίας πρροανακριτικής για το έγκλημα των Τεμπών. «Αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αίτηση για Προανακριτική για τη σύμβαση 717 και επίσης, θα καταθέσει αίτηση για προκαταρκτική εξέταση για την εγκληματική σύγκρουση των τρένων που οδήγησε στον θάνατο 57 συνανθρώπους μας» ανέφερε σε δηλώσεις της στο περιστύλιο της Βουλής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης