"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.3 C
Trikala

Στον κόμβο του Ε65 οι αγρότες με τα τρακτέρ – Με “αντιμπλόκο” απαντά η αστυνομία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εκατοντάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους από κάθε γωνιά του Καρδιτσιώτικου κάμπου έχουν συγκεντρωθεί από τις 12 το μεσημέρι στον κόμβο του Ε65 στην Καρδίτσα συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που αποφασίστηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Παλαμά με πρωτοβουλία της ΕΟΑΣΚ και τη συμμετοχή εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων και μεμονωμένων αγροτών.

Οι αγρότες έχουν προς το παρόν σταθμεύσει τα τρακτέρ τους στις δύο πλευρές του παράπλευρου οδικού δικτύου, ενώ στο σημείο της κινητοποίησης βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη με επικεφαλής τον Αστυνομικό Δ/ντη Καρδίτσας Ταξίαρχο Θωμ. Καρανάσιο. Προς το παρόν επικρατεί ησυχία και γίνονται συζητήσεις μεταξύ αγροτοσυνδικαλιστών και Αστυνομίας προκειμένου να επιτραπεί στους αγρότες να ανεβούν στο οδόστρωμα του Ε65 και να σταθμεύσουν στις δύο άκρες και να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη μικρής χρονικής διάρκειας για να διαμαρτυρηθούν για το υψηλό κόστος της ενέργειας, του αγροτικού πετρελαίου των αγροεφοδίων και των λιπασμάτων και τις χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων καθώς και την επικείμενη εφαρμογή της νέας ΚΑΠ που θεωρούν ότι θα δώσει την «χαριστική βολή» στον κλάδο τους. Για την ώρα φαίνεται να προκρίνεται το σενάριο να τους επιτραπεί να ανέβουν χωρίς τα οχήματά τους και αφού νωρίτερα έχει εκκενωθεί ο αυτοκινητόδρομος από τα οχήματα.

Με βάση την σχετική προκήρυξη της ΕΟΑΣΚ οι αγρότες διεκδικούν αφορολόγητο πετρέλαιο, γενναία επιδότηση στα εφόδια, πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα στα 0.07 λεπτά/kwh. Ζητούν επίσης να λειτουργήσουν οι λιγνιτικές μονάδες, και να καταργηθεί όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, «το χρηματιστήριο ενέργειας, το εμπόριο ρύπων και τα χαράτσια.»

Διεκδικούν επίσης εγγυημένες τιμές στο βαμβάκι, αλλά και όλα τα αγροτικά προϊόντα με βάση το κόστος παραγωγής και ένα εισόδημα επιβίωσης ώστε η παραγωγή τους όπως επισημαίνουν «να φτάνει φτηνά και υγιεινά στη λαϊκή κατανάλωση.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης