"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.3 C
Trikala

Στο πλευρό των αγροτών ο Κουρέτας : H αγροτική Θεσσαλία θα υποφέρει

lafarm

Σχετικά άρθρα

Nέα παρέμβαση από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας με αφορμή τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τους αγρότες. Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζει τον προβληματισμό του και όπως υποστηρίζει :
Ο ΕΦΚ είναι σήμερα 0.41 λεπτά ανά λίτρο.
Μια μέση αγροτική επιχείρηση καταναλώνει 30 με 40 λίτρα το στρέμμα ετησίως.
Συνεπώς πληρώνει 13 έως 17 ευρώ το στρέμμα ΕΦΚ.
Η κυβέρνηση θα δώσει 83 εκατομμύρια….ποσό που αντιστοιχεί σε 2- 3 ευρώ ανά στρέμμα….
Είναι η λύση αυτή βιώσιμη ;
Νομίζω ότι ήρθε η ώρα όλα τα κόμματα να βάλουν το ανάστημα τους και να ζητήσουν ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη Θεσσαλία, από την ΕΕ.
Όλα μαζί .
Αλλιώς η αγροτική Θεσσαλία θα υποφέρει

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Με το παρντόν κ. καθηγητά, αλλά εάν ανέβει το ποσοστό ανά στρέμμα από 2-3 ευρώ σε 4-6, ή σε 6-8 θα λύσουμε το πρόβλημα; Και πρέπει να απευθυνθούμε στους εξυπνότερους ημών, Ευρωπαίους; Τι μας λέτε καλέ; Εσάς γιατί σας εκλέξαμε;
    Εάν δεν μπορείτε να αντιληφθείτε ότι κατέχουμε από τα Χάσια μέχρι το Πήλιο την πιο εύφορη γη της οικουμένης, που όπου πέσει κατά λάθος ένας σπόρος φυτρώνει δένδρο και θέλει του χρόνου JCB να το βγάλουμε, τότε θα αναλώνεστε αενάως με τα φραγκοδίφραγκα. Όπως ακριβώς κάνουμε από το Δεκέμβριο του ΄74 με τα τρακτέρ στους δρόμους. Υπενθυμίζω εδώ ότι τα εν λόγω μηχανήματα, αποδίδουν κέρδη μόνο στο χωράφι. Στην άσφαλτο, δρέπουν δυστυχώς, …ψιλά.
    Υ.Γ. Εάν πάλι θεωρούμε εαυτούς ανίκανους, ας δώσουμε δωρεάν ένα τμήμα της Θεσσαλίας στους Ισραηλινούς (ή Ολλανδούς, ή Δανούς) να το καλλιεργήσουν για 10 έτη. Με τον όρο, ότι εμείς θα μπορούμε να …κοιτάμε. Δεν δέχομαι ως πολίτης, να εισάγουμε από αυτούς. Οι πρώτοι δεν έχουν νερό και οι άλλοι ήλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης