"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

24.5 C
Trikala

Στο 52% του οργανογράμματος οι θέσεις στο νοσοκομείο Τρικάλων – Δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Τάσιου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα των Τρικάλων και τα Κέντρα Υγείας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας, μιλώντας στο Θεσσαλικό Περισκόπιο της ΕΡΤ , κ. Βάιος Τάσιος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε αναλυτικά στις ελλείψεις που διαπιστωμένα υπάρχουν στο νοσοκομείο Τρικάλων, το οποίο βρίσκεται στο 52% της κάλυψης των θέσεων με βάση το οργανόγραμμα.

Αναλυτικά, η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου καλύπτει τις εφημερίες της με γιατρούς που μετακινούνται από άλλες περιοχές της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ενώ περίπου 5 εφημερίες καλύπτονται από γιατρούς που εργάζονται με μπλοκάκι.

Η κλινική ΩΡΛ είναι κλειστή.

Στις δύο παθολογικές, ως προμετωπίδες στη μάχη κατά του κορονοϊού, δεκαπέντε (15) από τις τριάντα (30) εφημερίες του μήνα καλύπτονται με μετακινήσεις γενικών γιατρών από Κέντρα Υγείας, με την κατάσταση να είναι έτσι διαμορφωμένη πριν την πανδημία.

Η Πνευμονολογική κλινική, επίσης πολύ σημαντική στην παρούσα συγκυρία, λειτουργεί ακόμη με έναν επικουρικό και δύο μόνιμους γιατρούς, οι οποίοι κάνουν από δέκα (10) εφημερίες το μήνα ο καθένας.

Το ΤΕΠ δεν δουλεύει ούτε δούλεψε ποτέ αυτόνομα, οι τέσσερις που προσλήφθηκαν απορροφήθηκαν σε κλινικές ειδικοτήτων, ένας χειρουργός, ένας ορθοπεδικός, ένας καρδιολόγος.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από τις 12 κλίνες είναι ενεργές οι 8, λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τέλος, η Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Τρικάλων, ως τμήμα κρούσης, που διαδραματίζει βασικό ρόλο, λειτουργεί με δύο νοσηλεύτριες και τρεις γιατρούς από άλλα τμήματα και κλινικές.
Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

ΕΡΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης