"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.4 C
Trikala

Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των αγροτών

lafarm

Σχετικά άρθρα

LAIKI ENOTHTA

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των αγροτών ενάντια   στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και τον υπερδιπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολογίας τους  από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το νέο νομοσχέδιο κινείται στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου το οποίο από κοινού ψήφισαν με την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι.

Το 3ο μνημόνιο αντιμετωπίζει όλους τους αγρότες σαν επιχειρηματίες και προβλέπει τον τριπλασιασμό  των ασφαλιστικών τους εισφορών, και την αυξημένη φορολόγησή τους από το πρώτο ευρώ.  Ο βασικές αλλαγές όσον αφορά στο πεδίο της ασφάλισης των αγροτών συνοψίζονται ως εξής:

α) το κράτος αποσύρεται από οποιαδήποτε χρηματοδοτική στήριξη παρείχε

β) ο ΟΓΑ ενοποιείται με τα άλλα Ταμεία

γ) οι ασφαλιστικές εισφορές σταματούν να καταβάλλονται ανάλογα με την ασφαλιστική κατηγορία και μετατρέπονται σε φόρο επί του εισοδήματος για την κύρια σύνταξη και για την περίθαλψη.

Το 3ο μνημόνιο προβλέπει την αναδρομική αύξηση συνταξιοδοτικών εισφορών, από 1ης Ιουλίου του 2015 από το 7% στο 10% και θα φθάσει την 1η Ιανουαρίου του 2019 στο 20% και μαζί με τις εισφορές περίθαλψης θα αγγίξει το 27% επί του συνόλου των εισφορών. Την αύξηση της προκαταβολής φόρου από 27,5% σε 55% και εν συνεχεία στο 75% και στο 100%.

Την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% σε όλα τα αγροτικά μέσα ,εφόδια και υπηρεσίες, (φάρμακα, λιπάσματα, σπόρους, ζωοτροφές κλπ).

Την κατάργηση του ψηφισμένου από τη Βουλή νόμου για απαλλαγή από τη φορολογία των αγροτικών επιδοτήσεων έως 12.000. Την κατάργηση, επίσης, της επιστροφής του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και την αύξηση του ΕΦΚ από τα 66 ευρώ το χιλιόλιτρο στα 200 ευρώ άμεσα και στη συνέχεια από 1/10/2016 στα 330 ευρώ.

Την μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ για τα αγροτικά σπίτια και αγροτεμάχια, ενώ άμεσα προβλέπεται να ανοίξει ο φάκελος των «κόκκινων δανείων» 35.000 αγροτών της ΑΤΕ τα οποία πλέον έχουν περάσει στην Τράπεζα Πειραιώς, μετά τη σκανδαλώδη εξαγορά της ΑΤΕ από την Πειραιώς.

Η πάλη των αγροτών πρέπει να κατευθυνθεί στην συνολική κατάργηση της αντιαγροτικής πολιτικής η οποία εκπορεύεται από την ΕΕ και συμπυκνώνεται στην ΚΑΠ και στα μνημόνια που σκοπό έχουν να αφανίσουν την μικρομεσαία αγροτιά και να ευνοήσουν τα μονοπώλια.

Η φτωχή και μικρομεσαία αγροτιά σε ενιαίο μέτωπο με την εργατική τάξη, μπορεί με τους αγώνες της να αποκρούσει την μνημονιακή επίθεση και να επιβάλει την υλοποίηση μιας άλλης πολιτικής σε όφελός της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης