"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.3 C
Trikala

Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης σε αστυνομικό στου Ρέντη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ο βασικός ύποπτος για τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα, κατά τα επεισόδια της Πέμπτης στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες απ’ την ΕΛ.ΑΣ. το άτομο αυτό ομολόγησε την πράξη του. Πρόκειται για 18χρονο Έλληνα.

Η ΕΡΤ μετέδωσε πως ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες που ήταν παρόντες στο γήπεδο την ώρα του αγώνα βόλεϊ. Το επιβεβαίωσε ακολούθως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Χθες έγινε γνωστό απ’ την Αστυνομία ότι κοντά στο γήπεδο βρέθηκαν υπολείμματα από τη ναυτική φωτοβολίδα με την οποία τραυματίστηκε ο αστυνομικός, πάνω στα οποία βρίσκονται αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

 

Σήμερα, και μετά την ομολογία του 18χρονου, διαρροές απ’ την Αστυνομία αναφέρουν ότι ο νεαρός κατέθεσε στους αστυνομικούς πως πριν απ’ την επίθεση είχαν βγει έξω απ’ το γήπεδο καθ’ υπόδειξη των επικεφαλής των χούλιγκαν και πως τους έδωσαν διάφορα αντικείμενα για να πετάξουν προς τις αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και ότι του έδειξαν πώς να ενεργοποιήσει τη φωτοβολίδα. Επίσης, φέρεται να είπε πως όταν ενεργοποίησε τη φωτοβολίδα, την είδε να χτυπάει στο έδαφος και μετά τον αστυνομικό να γονατίζει.  Στη συνέχεια, όπως κατέθεσε ξαναμπήκε στο γήπεδο μαζί με άλλους χούλιγκανς.

Συγχαρητήρια Οικονόμου στην ΕΛ.ΑΣ.

Μετά τη σύλληψη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, με ανάρτησή του στο X, έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. «που κατάφερε πολύ γρήγορα -με οργανωμένο σχέδιο και άψογη μεθοδικότητα- να εντοπίσει, να προσαγάγει, να ανακρίνει, και να αποσπάσει ομολογία από τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού στην περιοχή του Ρέντη.

Συγχαρητήρια, για μια ακόμη φορά, στην ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση μαζικής προσαγωγής το βράδυ της επίθεσης. Ο δράστης, αλλά και όλοι όσοι συμμετείχαν στις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που προσήχθησαν. Από την επιχείρηση αυτή υπάρχουν πλέον πλήθος στοιχείων που θα βοηθήσουν τις Αρχές στην αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων χούλιγκανς, αλλά και όσων τους ανέχονται και τους υποκινούν. Προσευχόμαστε και ελπίζουμε το καλύτερο για τον τραυματία αστυνομικό, που δίνει τη μάχη της ζωής στο νοσοκομείο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης