"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.5 C
Trikala

ΣΥΡΙΖΑ: Προς αποχώρηση η «Ομπρέλα» – Καταθέτει κείμενο στην Κεντρική Επιτροπή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με την «Ομπρέλα» να βρίσκεται προ της αποχώρησης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καταθέσει κείμενο στην Κεντρική Επιτροπή, που θα σηματοδοτεί την αποχώρηση της τάσης που μετέχει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 11:00 και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα με την ψηφοφορία για το σχέδιο πολιτικής απόφασης. Η χθεσινή ημέρα της ΚΕ σημαδεύτηκε από την αποχώρηση από τη συνεδρίαση, της «Ομπρέλας» και των ομάδων της Έφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα.

Όπως δήλωσαν αποχωρώντας, ο λόγος είναι ότι δεν έγινε δεκτή από το προεδρείο η πρότασή τους να τεθεί σε ψηφοφορία άμεσα το θέμα του δημοψηφίσματος για τις διαγραφές των στελεχών που είχε βάλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, έως αργά το βράδυ, πραγματοποιήθηκαν συνεδριάσεις της «Ομπρέλας» και της ομάδας του Δ. Τεμπονέρα, εξετάζοντας τη στάση και τα επόμενα βήματά τους.

Ο Κασσελάκης χαρακτήρισε «πολιτική του Πουμαρό» την «κόκκινη Ομπρελά»

Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος το Σάββατο (11/11) ήταν γεμάτη εντάσεις, αντιδράσεις, ακόμη και αποδοκιμασίες.

Το προεδρείο από την θέση του παρενέβη αρκετές φορές για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, οι διαφωνίες όμως δεν πτόησαν τον Κασσελάκη, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της «Ομπρέλας», χαρακτηρίζοντάς τους ως… σάλτσα Πουμαρό:

«Γιατί όσο εκείνοι θα κάνουν δήθεν αριστερή πολιτική με τεράστια κείμενα γεμάτα αόριστες σάλτσες – πολιτική του Πουμαρό – η δική μας Αριστερά θα επαναφέρει το κράτος δικαίου και τα εργασιακά δικαιώματα στην Ελλάδα, θα παρεμβαίνει στη Στέγη, στο Κλίμα, στη Φτώχεια, στα Δικαιώματα».

Η ομιλία Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή

Κατά την επεισοδιακή ομιλία του (που ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση) το πρωί του Σαββάτου ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι η αποχώρηση των υπό διαγραφή στελεχών δεν είναι διάσπαση αλλά η αρχή της ενότητας, ανοίγοντας την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ σε όποιον το επιθυμεί.

Η εισήγηση Κασσελάκη στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προγραμματισμένη για τις 12 αλλά ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση και μάλιστα σε κλίμα έντασης. Είναι ενδεικτικό ότι ο προεδρεύων παρενέβη δύο φορές ζητώντας σεβασμό στον ομιλητή καθώς υπήρχαν φωνές και αποδοκιμασίες από την αίθουσα.

«Πώς να δώσουμε προοπτική στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου;». «Άλλο η κουλτούρα της δημοκρατίας και άλλο της αυτοκτονίας» είπε o νέος πρόεδρος ξεκινώντας επιθετικά.

Μία εβδομάδα διορία

Ο κ. Κασσελάκης έδωσε μια εβδομάδα προθεσμία στην Επιτροπή Δεοντολογίας να συνεδριάσει για της διαγραφές, για να παραμείνει σταθερός στην απόφασή του για τη διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος.

Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στην εσωκομματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως «κανείς από εσάς δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει Πέμπτη φάλαγγα της ΝΔ», ενώ υποστήριξε ότι «τέλος η κομματίλα, τέλος η καμαρίλα».

«Εδώ, στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τα στελέχη που προσβάλλουν εσάς, εμάς, που λένε UFO και followers τούς ψηφοφόρους μας, παραμένουν εβδομάδες μετά τις ύβρεις τους στο κόμμα. Δεν έχουν ανασκευάσει ούτε μία λέξη αν και είχαν πολλές ευκαιρίες. Εσείς αυτό το επιτρέπετε; Το δέχεστε; Αυτή είναι η βάση του προβλήματος. Κι εγώ θέλω λύση. Έχω μάθει στη ζωή μου να ψάχνω τη λύση. Και να τη βρίσκω» πρόσθεσε.

Διερωτήθηκε μάλιστα: «Ποια η λύση όταν τα όργανα διστάζουν ή φαίνονται να διστάζουν να πάρουν αποφάσεις; Συζητήσεις επί συζητήσεων, γραφειοκρατία, εισηγήσεις που δεν έρχονται, λόγια που περιμένουμε να δούμε πότε θα γίνουν πράξη… Είμαι 35 χρονών. Θεωρητικά έχω όλο τον χρόνο να περιμένω. Δεν είναι όμως προσωπικό το θέμα. Σας ζητώ να αναρωτηθείτε: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρόνο να περιμένει;».

Ο Στ. Κασσελάκης επεσήμανε ότι δεν «αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ άλλη μία μέρα, άλλη μία εβδομάδα, άλλον ένα μήνα τη live δυσφήμισή του από τα στελέχη εκείνα που θέλουν ένα πράγμα: να τον τελειώσουν πριν φύγουν» και τους κατηγόρησε ότι σχεδιάζουν «ενδεχομένως την ίδια στιγμή νέες κινήσεις ή νέα κόμματα που θα κατέβουν απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές. Γιατί, ας μην κρυβόμαστε, κάποιοι έχουν πάρει την απόφασή τους να δημιουργήσουν πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να αφουγκραστούν την κοινωνία. Νομίζουν ότι θα πάρουν ένα 3%, αλλά τα αριστερόμετρά τους ούτε 0,3% δε θα μετρήσουν».

Πηγή: ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης