"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.9 C
Trikala

Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ ΠΓΝΛ: Καλούμε τον λαό της Λάρισας να πάρει την υπόθεση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στα χέρια του

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το ΔΣ του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ ΠΓΝ Λάρισας με την κάτωθι ανακοίνωση και με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης, καλεί τους Λαρισαίους να πάρουν την υπόθεση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στα χέρια τους.

Εκφράζει δε, την ριζική αντίθεσή του στην μετατροπή του Πανεπιστημιακού σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Αναλυτικά:Tην Πέμπτη 13/2 συγκλήθηκε εκτάκτως γενική συνέλευση των Ιατρών Ε.Σ..Υ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Έγινε διαλογική συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις στον χώρο της υγείας και συγκεκριμένα για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Ομόφωνα εκφράσθηκε η ριζική αντίθεση στην μετατροπή του Πανεπιστημιακού σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και το άνοιγμα της πόρτας στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αυτό σημαίνει την κατηγοριοποίηση μεγάλης μερίδας ασθενών με βάση την ασφαλιστική τους ικανότητα και τον αποκλεισμό άλλων,  όπως οι ανασφάλιστοι.

Οι διαβεβαιώσεις και οι καθησυχαστικές  δηλώσεις δεν αρκούν, καθώς είναι σαφές ότι οι ιδιώτες θα μπούνε στο Νοσοκομείο για να εξασφαλίσουν σημαντικά κέρδη και όχι για να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.Καλούμε τον λαό της Λάρισας να πάρει την υπόθεση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στα χέρια του! 

Το Νοσοκομείο χτίσθηκε και συνεχίζει να λειτουργεί από τον υστέρημα του Ελληνικού λαού.Η γενική συνέλευση αποφάσισε περαιτέρω μαζικές κινητοποιήσεις το προσεχές διάστημα. Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της πόλης, τον σύλλογο εργαζομένων Π.Γ.Ν.Λ. τον σύλλογο μελών Δ.Ε.Π του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου σε επαγρύπνηση, συντονισμό και στήριξη του αγώνα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης