"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Σύσκεψη για τα αδέσποτα στο δήμο Φαρκαδόνας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ενεργοποιείται άμεσα ο Δήμος Φαρκαδόνας και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του σχετικά με τα αδέσποτα. Τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα επιθέσεων σε πολίτες, ακόμη και σε παιδιά έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα το Δήμο και την αρμόδια Αντιδημαρχία, η οποία αναζητά λύσεις στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Το πρωί της Παρασκευής στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Γιάννης Σακελλαρίου συγκάλεσε σύσκεψη παρουσία των αντιδημάρχων κ.κ. Γιάννη Γεωργολόπουλου, Βαγγέλη Κοσμά και Σπύρου Αγναντή υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, καθώς επίσης και ιδιώτη κτηνιάτρου, ο οποίος δεσμεύτηκε να βοηθήσει εθελοντικά

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν όλες οι πτυχές του προβλήματος, αφενός των επιθέσεων των αδέσποτων σε ανυποψίαστους πολίτες, αφετέρου αναζητήθηκαν τρόποι προκειμένου τα ζώα να προστατευθούν και να καταμετρηθούν.

Συγκεκριμένα ο εθελοντής κτηνίατρος μετέφερε στους παραβρισκόμενους ότι θα συμβάλει εθελοντικά, στην συγκέντρωση των αδέσποτων, προκειμένου σε πρώτη φάση να καταμετρηθούν να εμβολιαστούν και να τους τοποθετηθεί το ειδικό τσιπ αναγνώρισης στο αυτί τους και στην συνέχεια στειρωθούν. Τα ζώα θα αφεθούν εκ νέου ελεύθερα ενώ στόχος είναι η δημιουργία χώρων φύλαξης σε χωριά του Δήμου μέχρι να εγκαινιαστεί ένας κατάλληλος χώρος υποδοχής και φύλαξης.

Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν στην διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων για τους πολίτες αλλα και στη λειτουργία τηλεφωνικού αριθμού από το Δήμο Φαρκαδόνας, στον οποίο θα μπορούν οι πολίτες να απευθύνονται για να ενημερώνουν τις αρμόδιες Υπηρεσίες για τυχόν περιστατικά και θέματα που σχετίζονται με τα αδέσποτα.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης οι παρόντες, απευθυνόμενοι στους πολίτες τους κάλεσαν να μην εγκαταλείπουν τα σκυλάκια τους είτε στα χωριά τους, είτε σε άλλα χωριά, γεγονός που θα προκαλούσε προβλήματα τόσα στα ίδια τα ζώα, όσο και στους κατοίκους των οικισμών. Τους παρότρυναν να επικοινωνούν με το Δήμο και να δέχονται τις κατάλληλες συμβουλές για την προστασία των ζώων και την φροντίδα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης