"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.7 C
Trikala

Τα επί της Ασκληπιού «Αλεξήλια» και «Αλεξιβρόχια» κοινώς «Ομπρέλες»

lafarm

Σχετικά άρθρα

του Θωμά Δασκάλου – Αρχιτέκτων- Τρίκκη

 Κατ’ αρχάς το έργο που πρόκειται να στηθεί επί της Ασκληπιού (εκεί που ήταν η βρύση), σε καμία περίπτωση δεν είναι γλυπτό, αλλά και ούτε μπορεί να χαρακτηριστεί ως κάποιο ιδιαίτερο εικαστικό δημιούργημα ή ως ένα ιδιαίτερο έργο Τέχνης. 

Είναι απλώς μία φιλοτεχνημένη κατασκευή απο σύναρμολόγηση διάφορων μεταλλικών στοιχείων (σωλήνες,βίδες, σύρματα κλπ.) επι των οποίων εδράζονται μεταλλικές ομπρέλες . Υποτίθεται ότι συμβολίζουν (σύμφωνα με τον δημιουργό) την ανεπαρκή αντιπυραυλική προστασία απέναντι σε έναν πυρηνικό όλεθρο. 

 Οι «ομπρέλες Ζογγολόπουλου» όπως ονομάζονται είναι μία επαναλαμβανόμενη σύνθεση, με πολύ μικρές παραλλαγές,  η οποία έχει τοποθετηθεί, με την ίδια θεματολογία, σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Όπως, «Οι Ομπρέλες στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης», «Οι Ομπρέλες στη Biennale της Βενετίας», «Οι Ομπρέλες στο Cour d’ Honneur», «Οι Ομπρέλες στη Θεσσαλονίκη», «Οι Ομπρέλες στο Παλαιό Ψυχικό». 

Σίγουρα θα δώσουν έναν ξεχωριστό διακοσμητικό τόνο στην Ασκληπιού, αλλά θα πρότεινα οι καλλιτεχνικές ευαισθησίες να επεκταθούν και στο στήσιμο πραγματικών γλυπτών που να ταυτίζονται και να εκπροσωπούν την μοναδική πολιτιστική και πανάρχαια ιστορία της πόλεώς μας!!!

Ιδέες και προτάσεις υπάρχουν!!!!.   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης