"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.9 C
Trikala

Τα ψέματα τελειώνουν και άρχισε να φαίνεται ότι ο Βασιλιάς είναι γυμνός

lafarm

Σχετικά άρθρα

Και μετά τα “έξυπνη πόλη”, “πρωτοποριακή πόλη”, “πόλη της καινοτομίας”, “πόλη της τεχνολογίας”, τα οποία χορτάσαμε να ακούμε και ήρθαν μετά το δημαρχιακό restart που έγινε από τον κ.Παπαστεργίου που με πολύ κόπο κατάφερε να κατακτήσει τη δημαρχιακή καρέκλα του Δήμου Τρικκαίων.


(Μη φανταστείτε βέβαια, όταν λέμε με πολύ κόπο, ότι μιλάμε για ατελείωτες ώρες δημιουργικής αναζήτησης, οραματικού σχεδιασμού και ποτάμια ιδρώτα.

Για άσκηση του κληρονομικού του δικαιώματος εξουσίας, για ενεργοποίηση μηχανισμών προπαγάνδας, δημοσίων σχέσεων, πολιτικής διπλωματίας, για επίτευξη ανίερων συνεργασιών και για επιστράτευση λοιπών παλαιοκομματικών μεθόδων πολιτικής επιβολής μιλάμε).

Και μετά την απερίγραπτη χαρά ορισμένων, που βρέθηκαν να εμφανίζονται ότι διοικούν μία πόλη βγαλμένη απ’ το μέλλον, είναι η καθημερινότητα και τα προβλήματά της που έρχονται να τους κατεβάσουν απ’ το συννεφάκι τους.

Και επειδή μπορεί να υπήρξαμε εμείς οι “τυχεροί” που μάθαμε από πρώτο χέρι πως είναι να ζεις το “θαύμα”.

Να πιστεύουν δηλαδή όλοι όσοι δε ζούνε εδώ, αυτό που εμείς ούτε βλέπουμε, ούτε συναντούμε πουθενά στην πόλη μας, αποδεικνύοντας έτσι, ότι ο στόχος να εμφανίζεται “το τίποτα ως κάτι πρωτοποριακό” μπορεί να επιτευχθεί αν ξέρεις να χρησιμοποιείς τα σωστά “μέσα”.

Και επειδή πάντα έρχεται η στιγμή που αναπόφευκτα όλα έρχονται και μπαίνουν στη σωστή τους διάσταση.

Τώρα είναι που όλο και περισσότεροι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται, ότι τα δημοτικά free WiFi που ποτέ δεν μπορείς να συνδεθείς, τα λεωφορεία χωρίς οδηγούς, τα στέκια δροσιάς και άλλα ωραία πλην όμως άχρηστα για οποιαδήποτε χρήση, μόνο ως αστεία μπορούν να εκληφθούν και σε τίποτα δεν βελτίωσαν την καθημερινότητα των Τρικαλινών πολιτών, αλλά αντιθέτως μόνο επιπλέον ταλαιπωρία τους έφεραν.

Τώρα είναι που το μόνιμο ράβε-ξήλωνε, στον αστικό ιστό της πόλης, με τα συνεχή μπαλώματα και τα πασαλείμματα, δείχνουν την έλλειψη όποιου σοβαρού σχεδιασμού και έχουν αρχίσει να εξοργίζουν τους Τρικαλινούς.

Τώρα λοιπόν που τα ψέματα τελειώνουν και άρχισε να φαίνεται ότι ο Βασιλιάς είναι γυμνός.

Τώρα έρχεται σιγά-σιγά και η ώρα να αναρωτηθεί το πόπολο για τις επιλογές του.

Καιρός λοιπόν κατά το “έξυπνη πόλη”, να αποδοθούν τώρα στον κ.Παπαστεργίου και στους πιστούς και “φερέλπιδες” συνεργάτες του, τα εύσημα για την ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ ΠΟΛΗ.

Και εις ανώτερα!!!

Χρήστος Πούλιος

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι τέτοιες στενές πόλεις σαν τα Τρίκαλα δε μπορούν να “σηκώσουν” τέτοιες παρεμβάσες δήθεν εξευρωπαϊσμού. Το να στενεύεις δρόμους και να προσπαθείς να χωρέσεις λαϊκή, χώρους στάθμευσης λεωφορείων, πεζοδρόμια που χωράνε αντιτορπυλικά πλέον σε ήδη στενούς δρόμους όχι μόνο δε λύνει προβλήματα, αλλά δημιουργεί περισσότερα. Και ήρθε και η ελεγχόμενη στάθμευση να συμπληρώσει την αποτυχία. Απλά διαλύστε τα όλα και φτιάξτε δρόμους. Δε γίνεσαι έτσι ΕΥΡΩΠΗ… Όλα για το φαίνεσθαι..

  2. Όπως είστε ξηλώστε τα όλα και φτιάξτε μεγάλους δρόμους. Μόνο προβλήματα δημιουργείτε. Ή τουλάχιστον παραιτηθείτε εφόσον είστε ανίκανοι να κάνετε “έργα”. Μπας και δει άσπρη μέρα αυτή η ρημαδοπόλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης