"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Τηλεκπαίδευση: Χτες τους έφταιγε η Cisco, σήμερα «έπεσε» το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Χθες, η κυβέρνηση αντί να ζητήσει μια συγνώμη για την ανετοιμότητά της στην τηλεκπαίδευση, έριξε την ευθύνη κατάρρευσης του συστήματος webex στη Cisco και προσπάθησε να βγει κι απο πάνω, κατηγορώντας τους Ελληνες που, εν μέσω lockdown, επιβάρυναν το διαδίκτυο… 

Πρώτο φάουλ:

Σήμερα τα προβλήματα συνεχίστηκαν ενώ νωρίς το πρωί το υπουργείο εξέδωσε μια ανακοίνωση  ότι η εταιρεία αναβαθμίζει (τώρα…) το δίκτυο, καλώντας κι όσους εκπαιδευτικούς δεν έχουν μάθημα να μη μπαίνουν.

Δεύτερο φάουλ:

Τo Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο  δεν είναι ακόμα έτοιμο να δεχτεί το φόρτο των μαθητών. Συμβαίνει το εξής, λένε αυτοί που γνωρίζουν:

Προκειμένου να γίνουν μαθήματα στο webex, πρέπει προηγουμένως το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο να ταυτοποιήσει τον κάθε χρήστη ώστε να του επιτραπεί η  είσοδος στην υπηρεσία webex . Για να γίνει είσοδος στην Τηλεδιάσκεψη WebEx πρέπει οι χρήστες να συνδεθούν στην κεντρική υπηρεσία πιστοποίησης (SSO) με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που διεθέτουν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Λόγω μεγάλου φόρτου όμως το ΠΣΔ “κράσαρε” με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ταυτοποιήσει όλους τους  χρήστες. Χαρακτηριστικά, πολλοί εκπαιδευτικοί που προσπαθούν να κάνουν μάθημα από σχολικές μονάδες, δε μπαίνουν με τίποτα όπως μας πληροφορούν.

Κι ένα ερώτημα:

Θα λειτουργήσει από φέτος η Τράπεζα Θεμάτων παρά τα τραγικά αποτελέσματα της ολιγωρίας  του υπουργείου Παιδείας στην τηλεκπαίδευση;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης