"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

34.5 C
Trikala

Το Βαρούσι αφυπνίζει, κινητοποιεί και μας ενώνει

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μετά το άρθρο μας  ” Καμπούλ ” ή πιο ιστορική συνοικία τών Τρικάλων”  στις 18-5-24, ή ανταπόκριση των τρικαλινών ήταν μεγάλη.

Με μηνύματα αλλά και με  τα σχόλια τους στην “ΤΡΙΚΚΗ PRESS” ανέδειξαν όλα τα προβλήματα πού υπήρχαν και υπάρχουν.
Ο δραστήριος πολιτιστικός σύλλογος “ΤΟ ΒΑΡΟΥΣΙ” ασχολείται με την επίλυσή τους, εδώ και δεκαετίες.
Μεταξύ αυτών, υπήρξε και ένα ανώνυμο σχόλιο με τόν τίτλο ” το στολίδι του Κλειδονοπουλου ” (διατηρούμε την ορθογραφία τού ανώνυμου σχολιαστή).
Ένα σχόλιο συκοφαντικό, δυσφημικο, προσβλητικό, αναληθές.
Γενικά ένα μεμπτό σχόλιο, πού εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε και τα κίνητρα και την σκοπιμότητα τού γραφοντος.
Εμείς πού γνωρίζουμε τον Π.Σ. ΤΟ ΒΑΡΟΥΣΙ αναγνωρίζουμε την τεράστια προσφορά του στον πολιτισμό και στην πνευματική ζωή τών Τρικάλων με πολλές εκδηλώσεις και κυρίως από τούς αγώνες του για τή διάσωση καί την αναβάθμιση του ΒΑΡΟΥΣΙΟΥ.
Χωρίς τόν πολιτιστικό Σύλλογο ΤΟ ΒΑΡΟΥΣΙ σήμερα θά ήταν μια γειτονιά με πολυκατοικίες.
Ζητούμε συγγνώμη από τόν Πολιτιστικό Σύλλογο για τα όσα ψευδή αναφέρει ό ανωνυμογράφος, που δυστυχώς ήταν αδύνατο νά υποπέσουν στην αντίληψη μας.
Ευχόμαστε στο Σύλλογο νά συνεχίσει το έργο του με το ίδιο πάθος και τόν ίδιο αγωνιστικό ζήλο για το καλό της πόλης και τής ιστορίας.

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νομιζω παντως ο η κριτικη στον κυριο κλειδωνοπουλο γινεται επειδη δεν νοιαστηκε καθολου για την κατασταση στο βαρουσι τους τελευταιους μηνες παρα μονο για την πλατεια στης αγιας επισκεψεως που βρισκεται εξω απο την οικεια του. Θα πρεπει να δεχομαστε την κριτικη και να μην παριστανουμε τους ανήξερους.

  2. Αν γκρεμίσουν μια μέρα το ρολόι ο σύλλογος δεν θα κάνει τίποτα επειδή το ρολόι είναι μακριά απο το σπίτι του κύριου Κλειδωνόπουλου. Θα πρέπει να βλέπουμε όλη την εικόνα και όχι ότι μας συμφέρει. Δεν είδα να γίνεται κάποια παρέμβαση για το τσιμέντο που έχει ρίξει η δευατ στους δρόμους του βαρουσίου.

  3. Σας πήρε ο πόνος για το Βαρουσι. Έπρεπε να σας αφήσουν να γεμίσετε πολυκατοικίες την πιο όμορφη συνοικία

  4. Πιθανον θα πρεπει οι βαρουσιωτες να ψηφισουν νεο προεδρο αν θεωρουν οτι δεν κανει ο κλειδωνοπουλος. Ετσι κι αλλιως δεν γινεται να ειναι μη μετακλητος.

  5. Για τις καταγγελίες που σωρηδόν κάποιοι κάνουν για παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων τι έχει να πει ο πρόεδρος του συλλόγου..?
    Αυτό δεν σημαίνει ότι το Βαρούσι πρέπει να είναι “μπάτε σκύλοι και αλέστε..”, αλλά δεν χρωστάνε και τίποτα οι πολίτες να χορταίνουν κλήσεις..Ας φροντίσει ο Δήμος να διαφυλάξει την συνοικία από τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, χωρίς κάποιοι αμέριμνοι συμπολίτες να στήνονται στην ουρά κάθε λίγο για να πληρώνουν τις κλήσεις ..

  6. Όλη η δραστηριότητα του προέδρου και του συλλόγου εξαντλείται με μια εκδρομή στην Επίδαυρο..κατά τα άλλα αποτελούν τροχοπέδη σε κάθε νεωτερισμό ,χωρίς αυτό αυτό να σημαίνει ότι η συνοικία θα πρέπει να χάσει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα..και εν πασει περιπτώσει το Βαρούσι δεν είναι ιδιοκτησία κανενός,αλλά αποτελεί ένα πολιτισμικό και όχι μόνο στολίδι της πόλης και πρέπει όλοι να το σέβονται και πρώτα από όλους η Δημοτική Αρχή!!!

  7. Για αυτό το trikkipress είναι το καλύτερο site,γιατί ασχολείται και με τα μεγάλα και με τα μικρά προβλήματα των πολιτών,γιατί είναι η ελεύθερη και ακηδεμόνευτη φωνή του κάθε πολίτη. Το αδύνατο σημείο του είναι ότι φοβάται τα εξώδικα και εκεί κ@λ@νει..

  8. Παπάδες τον βρίζουν από το Βήμα, Αντιδήμαρχοι ζητούν να φύγει από την ηγεσία. Πρώην δήμαρχοι τον βρήκαν μπροστά τους. Όταν φοβούνται οι της εξουσίας τόσο πολύ ένα πρόσωπο, τότε οι οι υπόλοιποι το συμπαθούμε. Αυτό σημαίνει Τρικαλινέ ενεργός πολίτης. Δες τα άρθρα και τα υπομνήματα στο Δήμο που ανέβηκαν στο σάιτ αυτό. Δες πως αγαπάνε τη γειτονιά τους. Δες πως δεν ενδιαφέρεται κανείς από αυτούς για εξουσία. Αντίθετα οι “Προύχοντες” και οι ρασσοφόροι θίγουν έναν γιατρό, ιδιαίτερων ασθενών και λεπτών χειρισμών. Αν δε σου αρέσει, δεν είναι αυτός το πρόβλημα. Φιλάκια πολλά σε “Χριστιανούς” και “Δημοκράτες”.

  9. Συνεχίστε να τσακώνεστε μεταξύ σας και να γκρινιάζετε. Συνεχίστε. Το γεγονός ότι το Βαρούσι έγινε κρανίου τόπος, δεν σας ενοχλεί. Γελάει ο Σακκάς με αυτά που διαβάζει. Συνεχίστε.

  10. Φτιάξτε ένα άγαλμα τον Καταβούτα με μια τσουγκράνα στα χέρια για τις μεγάλες υπηρεσίες που προσφέρει στο Βαρούσι.

  11. Μακάρι να πρόσφεραν και άλλοι όσα πρόσφερε ο γιατρός. Άλλοι ήθελαν τριώροφα, άλλοι ελεύθερα τα αυτοκίνητα, άλλοι ήθελαν μπουζούκια.

    • Τσακώνονται οι βαρουσιώτες που είναι χωρισμένοι σε Βροντάκηδες και φουρτουνάκηδες….όχι σε φουρτουνάκηδες και βροντάκηδες ..και ξαφνικά έρχονται σε ρόλο αστυνομικού ο Σακκάς με τον Καταβούτα…”ασωπή ..τι τσακώνεστε..Αφού θα το σκάψουμε και θα το παρατήσουμε σκαμμένου όλου το Βαρούσι “..και ως εκ θαύματος όλοι οι βαρουσιώτες,ενώνονται και ορμάνε να τους φάνε δήμαρχο και αντιδήμαρχο..Για αυτό Δημοτική Αρχή προσέξτε το Βαρούσι πριν είναι αργά..

  12. Πιο παραδοσιακή περιοχή από το Μοναστηράκι και την Πλάκα υπάρχει?και τριώροφα υπάρχουν και αυτοκίνητα και μαγαζιά εστίασης..Το Βαρούσι επέλεξε την απομόνωση γιατί έτσι αποφάσισε/σαν κάποιος/οι..Οι εποχές αλλάζουν και ο κόσμος εξελίσσεται..

  13. Διέσωσε τον παραδοσιακό οικισμό κόντρα σε όλους (πρώην δημάρχους, τσιμεντοποιούς, συγκεκριμένους «κατοίκους» , ασυνείδητους οδηγούς που νομίζουν ότι βρήκαν δημοτικό πάρκινγκ καταστρέφοντας τη συνοικία, πρόσφατα βαλτούς παπάδες που τον έβρισαν ακόμη και από το βήμα της εκκλησίας ) χωρίς κανένα προσωπικό όφελος. Αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης με συνεχείς δράσεις. Όλοι πρέπει να δείξουμε απέραντο σεβασμό στο έργο του γιατρού, τέτοιοι άνθρωποι είναι παραδείγματα προς μίμηση.

    • Απο το σχολιο σου καταλαβαινει καποιος ποσο εμονικος ανθρωπος ειναι. Θα καταληξει πελατης στο ιδιο του το μαγαζι.

  14. Βλέπω αύριο τον Καταβούτα να παίρνει το μυστρί και το πηλοφόρι και να περνά πλάκες της αρεσκείας του προέδρου,μπροστά από το σπίτι του..Ο στόχος επετεύχθη..

  15. Δε μπα να λένε τα τσιράκια, εμείς στηρίζουμε το γιατρό για την αγάπη και το δίκιο του για τον οικισμό. Όλοι οι άλλοι έχουν κάτι να κερδίσουν απλά. Αυτός έχει αποδείξει ότι δε θέλει να κερδίσει κάτι από όλο αυτό. Μεγάλο μυαλό αυτός που κίνησε Κλήρο και Αρχές εναντίον του. Τον έκανε μάρτυρα. Α ρε Μακιαβέλι σε φάγανε λάχανο…

  16. Μεγάλο μυαλό αυτός που κίνησε Κλήρο και Αρχές εναντίον του γιατρού. Σε έναν άνθρωπο που δεν εξαργύρωσε ποτέ τη δράση του. Απλά τον έκανε ήρωα (σχεδόν μάρτυρα). Καταλάβαμε όλοι ποιοί κινούνται με κέρδος και ποιοί με ήθος. Γιατρέ μαζί σου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης