"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.8 C
Trikala

Το πρώτο διάγγελμα του βασιλιά Καρόλου, ύμνος προς την Ελισάβετ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ύμνος προς τη μητέρα του, Ελισάβετ,ήταν πρώτο του διάγγελμα του Κάρολου, ο οποίος υποσχέθηκε να υπηρετήσει με πίστη και αφοσίωση όλους τους Βρετανούς πολίτες σε όποιο τόπο της Κοινοπολιτείας και αν ζουν.

Ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή του στο πένθος για την εκλιπούσα Ελισάβετ Β’ και δεσμεύτηκε ότι θα υπηρετήσει τις ίδιες αξίες με τη μητέρα του. 

Πλέκοντας το εγκώμιο της μητέρας του, τόνισε πως αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ίδιο και για όλη τη βασιλική οικογένεια.

«Σε αυτή την πίστη και τις αξίες που εμπνέει, ανατράφηκα ώστε να αγαπώ το αίσθημα του καθήκοντος προς τους άλλους και να τηρώ με τον μέγιστο σεβασμό τις πολύτιμες παραδόσεις, τις ελευθερίες και τις ευθύνες της μοναδικής ιστορίας μας και του συστήματος κοινοβουλευτικής διακυβέρνησής μας», είπε.

«Όπως έκανε η ίδια η Βασίλισσα με μια τέτοια ακλόνητη αφοσίωση, και εγώ δεσμεύομαι επίσημα τώρα, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου που μου παραχωρεί ο Θεός που απομένει, να τηρώ τις συνταγματικές αρχές στην καρδιά του έθνους μας», πρόσθεσε.

«Και όπου κι αν ζείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ή στα Βασίλεια και τα εξωχώρια εδάφη σε όλο τον κόσμο, και ανεξάρτητα από το υπόβαθρο ή τις πεποιθήσεις σας, θα προσπαθήσω να σας υπηρετήσω με πίστη, σεβασμό και αγάπη, όπως σε όλη μου τη ζωή».

Επίσης, ανακοίνωσε επισήμως ότι ο μεγαλύτερος γιος του, Ουίλιαμ, θα είναι πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του θρόνου. Παράλληλα, η σύζυγος του Ουίλιαμ, Κάθριν, θα φέρει τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας, τον οποίο κατείχε η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σιγά μην είπε αυτά που γράφετε. Εμβαθύνοντας εις την Αγγλική γλώσσα, η μετάφραση έχει ως εξής: Άντε ρε μάνα, μας έπρηξες τα …σκώτια. Τι να το κάνω τώρα το Βασιλίκι, γέρος, χαριτωμένος και άσχημος;
    Υ.Γ. Και με το έλεγε η συγχωρεμένη Φρόσω: θα σε χρειαστεί το Elementary…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης