"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.9 C
Trikala

Τρίκαλα: Έξι μήνες μετά την κακοκαιρία Daniel xιλιάδες καλλιέργειες και υποδομές παραμένουν κάτω από το νερό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έξι μήνες μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε στη Θεσσαλία η κακοκαιρία Daniel, χιλιάδες καλλιέργειες και γεωργικές υποδομές βρίσκονται ακόμα κάτω από το νερό και άλλα φερτά υλικά.

Οι αγρότες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση, μιλούν για απόλυτη καταστροφή, στο ΟPEN και τον Αντώνη Τσολναρά, και βλέπουν το βιος τους να βουλιάζει στη λάσπη που άφησαν πίσω τους τα ακραία καιρικά και πλημμυρικά  φαινόμενα.

Το master plan για την αντιπλημμυρική θωράκιση θα παρουσιάσουν σήμερα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι επικεφαλής της ολλανδικής εταιρείας HVA Ιnternational.

Στο σχέδιο θωράκισηςπεριγράφονται μεταξύ άλλων δράσεις για ενισχύσεις αναχωμάτων, φραγμάτων, ειδικές προτάσεις όπως αυτή για την αποφυγή μελλοντικών πλημμυρών στη Λίμνη Κάρλα, την προστασία των πόλεων από νερά σε περιπτώσεις που έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα και άλλα. Όλες οι προτάσεις συνοδεύονται από τα αντίστοιχα χρονοδιαγράμματα αλλά και κοστολόγια.«Επίσης, περιλαμβάνεται και ένα σχέδιο στρατηγικής για την αγροτική παραγωγή, την κτηνοτροφία και τη σχετική βιομηχανία ενώ περιέχoνται διάφορα μέτρα και δράσεις που θα ωφελήσουν την περιοχή» είπε ο κ. Γκουζούρης.

ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης