"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.5 C
Trikala

Τρίκαλα – Αθήνα σε 3 ώρες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για τον αυτοκινητόδρομο Ε65, η ιστορία είναι μακρά και λίγο-πολύ γνωστή. Το 2017 παραδόθηκε το μεσαίο του τμήμα από την Ξυνιάδα μέχρι τα Τρίκαλα (μήκος 80χλμ) με αποτέλεσμα να αναφέρεται ως ο “τυφλός αυτοκινητόδρομος” μιας και είναι ο μοναδικός που δεν συνδέεται με κανέναν άλλο αυτοκινητόδρομο της χώρας.

Αυτό πρόκειται όμως να αλλάξει το 2024. Ήδη από το 2019 κατασκευάζεται το νότιο τμήμα του δρόμου Λαμία-Ξυνιάδα. Το 2020 παραδόθηκαν τα πρώτα 14χλμ μέχρι τον κόμβο Καρπενησίου και τώρα, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024 αναμένεται και η παράδοση του υπόλοιπου τμήματος που θα δώσει επιτέλους στον Ε65 την πρόσβαση που του λείπει στο νότιο άκρο του με τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Η απόσταση Αθήνα-Τρίκαλα θα μπορεί να διανύεται σε περίπου 3 ώρες σε έναν σύγχρονο, κλειστό αυτοκινητόδρομο με 2 λωρίδες και ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας.

Ταυτόχρονα από το 2021 έχει ξεκινήσει και η κατασκευή του βόρειου τμήματος του Ε65, Τρίκαλα-Εγνατία. Με αυτό το τμήμα ολοκληρώνεται ο Ε65 και θα συνδεθεί στο βόρειο άκρο του με την Εγνατία Οδό. Συνολικά ο άξονας Ε65 έχει μήκος 180 χλμ και θα ενώνει την Αθήνα με τα Γρεβενά σε περίπου 4 ώρες, δηλαδή σχεδόν 2 ώρες γρηγορότερα από ότι ισχύει σήμερα.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024 αναμένεται και η πρώτη παράδοση τμήματος στο βόρειο άκρο, δηλαδή από τα Τρίκαλα μέχρι την Καλαμπάκα που θα διευκολύνει το ταξίδι στην γραφική πόλη της Θεσσαλίας. Τα έργα εκτελεί η ΤΕΡΝΑ.

ypodomes.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πόσα χρήματα έχουν διατεθη για προβολή του έργου που ακόμα δεν έχει γίνει ?
    Τι ποσοστό δαπάνης αντιπροσωπευει στο έργο ??
    Έχουμε ξαναακουσει για έργα που κατασκευάζονται και δεν τελειώνουν ποτέ .Δες Σιδηροδρομο τούνελ κλπ.

  2. -Το έργο καθυστέρησε, διότι το κράτος δεν είχε προβλέψει σήραγγα ΟΣΕ, που να αντέχει το βάρος του Ε65 και έγινε νέα χάραξη
    -Τα ποσοστά για δημοσιότητα στο ΕΣΠΑ και ΤΑΑ είναι fixed
    -Οι δαπάνες δημοσιότητας του αναδόχου στην παραχώρηση, είναι δικό έξοδο, δεν ενδιαφέρει το δημόσιο, που έχει κλεισμένη σύμβαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης