"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.4 C
Trikala

Τρίκαλα: Από τις επιγραφές χορηγίας σε… διαφημιστικό ταμπλό για την κεντρική πεζογέφυρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

 


Επιγραφή-πεζογέφυρας-Τρικάλων-864x400_c

 

Αλλάζει τα σχέδιά της η δημοτική αρχή Τρικάλων μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρωτοβουλίας της να τοποθετήσει δύο επιγραφές στην ιστορική κεντρική πεζογέφυρα της πόλης με το όνομα της χορηγού εταιρείας που χρηματοδότησε, μέσω δωρεάς, την ανακατασκευή της.

Αντιλαμβανόμενη την κατάσταση και μετά την ενέργεια αγνώστων να βάψουν με κόκκινο σπρέι τις δυο εντοιχισμένες επιγραφές στα δυο άκρα της πεζογέφυρας, η δημοτική αρχή αναθεωρεί τη στάση της, αποφασίζοντας να μην τις επανατοποθετήσει για μην προκαλέσει εκ νέου.

Ήδη έχουν ξηλωθεί οι δύο επιγραφές, ενώ όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Κωτούλας, “ο Δήμος θα προβάλλει με άλλον τρόπο τις τεχνικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην γέφυρα”. Σ’ αυτό το πλαίσιο, σχεδιάζει την τοποθέτηση ενός διαφημιστικού ταμπλό το οποίο θα αναφέρει την ιστορία της γέφυρας, αλλά και τις δύο βασικές παρεμβάσεις που έγιναν σ’ αυτή, το 1997 όταν πεζοδρομήθηκε και το 2015 όταν ανακατασκευάστηκε με την χορηγία ιδιωτικής εταιρείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, “θα προστεθεί και μία ειδική ψηφιακή εφαρμογή, μέσω της οποίας μπορεί ο καθένας να αντλεί πληροφοριακά στοιχεία για την κατασκευή της γέφυρας που χρονολογείται από το 1886 αλλά και φωτογραφίες παρελθόντων ετών”. Η συγκεκριμένη, δε, ψηφιακή εφαρμογή, δεν αποκλείεται να υλοποιηθεί μελλοντικά και σε άλλες γέφυρες που διατηρούνται έως σήμερα επί του Ληθαίου ποταμού, αναδεικνύοντας τη σημασία τους για την πόλη.

Επιγραφή πεζογέφυρας Τρικάλων

ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης