"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.3 C
Trikala

Τρίκαλα – Οι άδειες παιδικές χαρές , μια έκθεση με κοινωνικό μήνυμα

lafarm

Σχετικά άρθρα

paidiki xara marios andric bronx

Τρίκαλα. Ο Marios Andric Bronx και το Ρετούς Cocktail Bar διοργανώνουν, από τις 21 Δεκεμβρίου 2015 έως και τις 3 Ιανουαρίου 2016, έκθεση με κοινωνικό μήνυμα προς τους αρμόδιους. Θέμα της οι κλειστές παιδικές χαρές που βρίσκονται σε πολλούς δήμους της χώρας. Παράλληλα θα γίνει προσπάθεια συλλογής επιστολών προς τον δήμαρχο της πόλης των Τρικάλων, για την επαναλειτουργία των παιδικών χαρών.

 

Ζούμε στον κόσμο των τεχνολογικών καινοτομιών, των επιστημονικών επιτευγμάτων και της αυτοματοποίησης. Όλα αυτά ήρθαν να αντικαταστήσουν την αθωότητα σε όλες τις αποχρώσεις. Παιδιά χωρίς παιδικότητα, ενήλικες χωρίς ανθρώπινη επαφή. Από καιρό χάσαμε το νόημα της πραγματικής επικοινωνίας.

Το χειρότερο που δέχεται κάποιος, μόνος του πίσω από οθόνες, είναι η έλλειψη φαντασίας. Η ζωή γίνεται απίστευτα μουντή, άχρωμη όταν απουσιάζει η φαντασία. Για την ύπαρξή της χρειάζεται η εξερεύνηση τοπίων, ανθρώπων, καταστάσεων. Απαιτείται επικοινωνία, παιχνίδια, φύση, ταξίδια. Πίσω από τις οθόνες τα δεχόμαστε όλα έτοιμα. Και εκεί είναι που δημιουργείται η σύγχυση. Νομίζουμε πως έτσι ζούμε την φαντασία, βλέποντας φωτογραφίες, διαβάζοντας άρθρα, παρακολουθώντας ταινίες κ.λ.. Όλα μαζί ένα άυλο υλικό. Όταν όμως το σκεφτούμε, για να βρεθούν όλα αυτά στις οθόνες μας, κάποιος βγήκε έξω, φωτογράφισε, έζησε εμπειρίες, επικοινώνησε, ταξίδεψε.

Η καθημερινότητά μας σαν εικόνα είναι μέσα σε λιγότερο πράσινο, λιγότερα πάρκα, μη λειτουργικά πεζοδρόμια άνθρωποι να είναι σε βιαστική κίνηση, σε άγχος και σκέψεις. Έτσι άθελά μας θυσιάσαμε την παιδικότητα της κοινωνίας. Εγκλωβισμένοι στην καθημερινότητα, βάλαμε τα παιδιά να παίξουν το ρόλο των μεγάλων. Πού πήγαν τα αυθεντικά γέλια των παιδιών; Πού χάθηκε το παιχνίδι στις κούνιες, το κρυφτό και η μπάλα; Οι αθώοι τσακωμοί και οι πραγματικοί φίλοι; Μάλλον είναι όλα κλειδωμένα μαζί με τις κλειστές παιδικές χαρές, τα πάρκα και τα παρατημένα γήπεδα. Χώροι που για να λειτουργήσουν χρειάζονται μόνο σκέψεις από τα χαμόγελα που θα προσφέρουν και τις παιδικές χαρούμενες φωνές.

 

image

athensvoice.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης