"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.3 C
Trikala

Τρίκαλα – Προσοχή: Απατεώνες τηλεφωνούν σε υποψήφια θύματα και λένε ότι συγγενής τους εμπλέκεται σε τροχαίο!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πολλά περιστατικά εξαπάτησης Τρικαλινών πολιτών παρουσιάστηκαν σήμερα, από επιτήδειους που προσεγγίζουν τηλεφωνικά συμπολίτες και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. τροχαίο, νοσηλεία σε νοσοκομείο κλπ). ενώ η αστυνομία συνιστά να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

Οι δράστες πληροφορούνται με οποιανδήποτε τρόπο τα στοιχεία ταυτότητας τόσο των ιδίων, όσο και προσφιλών συγγενικών τους προσώπων, συνήθως των παιδιών ή των εγγονιών τους.

Με το πρόσχημα άμεσης και επείγουσας ανάγκης χρημάτων, επιδιώκουν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση συμπολίτισσας η οποία δέχθηκε τηλεφωνική κλήση δήθεν από αστυνομικό τμήμα και την “ενημέρωσαν”…. υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, στενό συγγενικό της πρόσωπο έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό ανήλικου παιδιού και της ζλητησαν 30 χιλ. ευρώ.

Τεράστια η αναστάτωση , με την παρέμβαση συγγενών , της αστυνομίας και δικηγόρου διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για απατεώνες.

Προσοχή! Αν δεχτείτε κλήση από κάποιον άγνωστο και σας πει ότι ένας συγγενής σας εμπλέκεται σε θανατηφόρο τροχαίο, με δική του υπαιτιότητα, πιθανότατα να έχετε πέσει θύμα εξαπάτησης, προκειμένου να σας πάρουν χρήματα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης