"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

24.2 C
Trikala

Τρίκαλα – «Σαρώνουν» η ημιαπασχόληση και η ανασφάλιστη εργασία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα  με τον ΕΦΚΑ και τη Eurostat, ο μέσος μεικτός μισθός το 2023 είναι μειωμένος τουλάχιστον κατά 15% συγκριτικά με 12 χρόνια πριν, το 2011.

Η μείωση είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς ο πληθωρισμός μεταξύ, για παράδειγμα, των ετών 2009 και 2023 αυξήθηκε σωρευτικά κατά 21%.

Επίσης στα Τρίκαλα πολλοί είναι αυτοί που εργάζονται με μερική απασχόληση , και παρά τις μικρές αυξομειώσεις αυτών των αριθμών αποδεικνύουν ότι η φανερή και η κρυφή ανεργία τσακίζουν κόκαλα.

Και βέβαια έχει πλέον καταργηθεί στην πράξη το λεγόμενο πενθήμερο ή το 8ωρο.

Καλούνται εκβιαστικά  εργαζόμενοι να αποδεχτούν ατομικές συμβάσεις, μετατροπής βασικών όρων της εργασιακής σχέσης όπως περικοπή ωρών εργασίας με αντίστοιχη ή μεγαλύτερη περικοπή αποδοχών.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για πείτε κ για τα εικονικά δώρα που βάζουν οι εργοδότες στους εργαζόμενους κ μετά τους τα ζητάνε πίσω κ κάνεις δεν μιλάει γιατί φοβάται μην χάσει την δουλειά του.Για πείτε για την υπερεργασια που είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη αλλά κ πάλι κάνεις δεν μιλάει γιατί θα χάσει την δουλειά του.Για ποια μείωση ανεργίας μιλάει η κυβέρνηση? Οι εργαζόμενοι βιώνουν ένα εργασιακό μεσαίωνα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης