"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.9 C
Trikala

Τρίκαλα – Στάση πληρωμών από τους πολίτες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με τα νέα δεδομένα σε ότι αφορά στις ρυθμίσεις οφειλών να φέρνουν σε ανασφαλή θέση τους χιλιάδες οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση χρεών προς το δημόσιο, όλο και πληθαίνουν οι συμπολίτες που αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Οι λόγοι προφανείς… η κρίση συνεχώς εντείνεται με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος απωλειών και χρεών για χιλιάδες επαγγελματίες στην περιοχή και όχι μόνο.

«Υπάρχουν περιπτώσεις συμπολιτών που έχουν χρήματα αλλά δεν καταβάλλουν δόσεις, υπάρχουν περιπτώσεις, οι περισσότερες δηλαδή, που δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα για να καταβληθούν και δημιουργείται ένας νέος κύκλος χρεών και ανασφάλειας» αναφέρουν υπηρεσιακοί παράγοντες της εφορίας που βλέπουν ότι όσο περνά ο καιρός και όσο συνεχίζει η ύφεση, όλο και βαθαίνουν τα οικονομικά προβλήματα και η αδυναμία των φορολογούμενων να πληρώσουν.

Η εφορία Τρικάλων καθημερινά, είναι γεμάτη με συμπολίτες που σπεύδουν να δηλώσουν ότι αδυνατούν να καταφέρουν να καλύψουν τα χρέη τους, ακόμη και τους φόρους που τους καταβάλλονται όπως ΕΝΦΙΑ κοκ. Ρωτάνε για τυχόν απαλλαγές ή εκπτώσεις, και για δυνατότητα ρύθμισης. Όλα αυτά λίγο πριν τη λήξη του 2015 εντείνονται αφού στενεύουν τα φορολογικά περιθώρια με τους φορολογούμενους να περιμένουν από αρχές του 2016 μια νέα «φορολογική καταιγίδα» να τους πλήττει…

«Το πρόβλημα προκύπτει από τη στιγμή που στις παλαιές ρυθμιζόμενες χρεώσεις έρχονται να προστεθούν και νέες. Για τους περισσότερους είναι αδύνατον να μπορέσουν να ανταποκριθούν και στις δύο», επισημαίνεται με το φόβο για πλήρη εκτροχιασμό των οφειλών αλλά και στάση πληρωμών με ανυπολόγιστες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

εφημερίδα Η ΕΡΕΥΝΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης