"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.5 C
Trikala

Τρίκαλα: φοιτητές και εκπαιδευτικοί κατά του ν/σ του υπουργείου Παιδείας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στους δρόμους των Τρικάλων βγήκαν σήμερα φοιτητές και  εκπαιδευτικοί, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και τις αλλαγές στην εισαγωγή σε ΑΕΙ και την παρουσία αστυνομίας στα Πανεπιστήμια.Επίσης διαμαρτυρήθηκαν για τα ελλιπή μέτρα προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας από την πανδημία μετά την επαναλειτουργία των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι φοιτητές ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και καλούν την κυβέρνηση να δώσει χρήματα για την προστασία της δημόσιας υγείας και όχι για την αστυνομία. Παράλληλα ζητούν την επαναλειτουργία των πανεπιστημίων με τη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησαν και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην συγκέντρωση και την πορεία. Παράλληλα επανέλαβαν το αίτημα για τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα (μέχρι 15 μαθητές) την πρόσληψη εκπαιδευτικών, τη διενέργεια μαζικών και δωρεάν τεστ για εκπαιδευτικούς και μαθητές, την πρόσληψη καθαριστριών, κ.α.

Ξεχωριστή η παρουσία πολλών φοιτητών της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια οι φοιτητές των Τρικάλων δεν είχαν προχωρήσει σε διαμαρτυρία.

ert.gr

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για τον Σκαι και την κυβέρνηση οι φοιτητές στην Τουρκία που βγήκαν στους δρόμους είναι ήρωες και αγωνιστες. Για τους Έλληνες φοιτητές που βγήκαν στους δρόμους είναι κομουνιστές μπαχαλακηδες και διασπειρουν τον κορωνοιο! Πιο φασίστες δεν πάει!!!!

  2. Στην Τουρκία υπάρχει αντιδημοκρατικό καθεστώς , που ισλαμοποιείται σταδιακά.
    Στην Ελλάδα, οι μειοψηφίες στα Πανεπιστήμια κάνουν διαδηλώσεις, για να συνεχίσουν να έχουν παράλογα προνόμια και να παρανομούν σε βάρος της πλειοψηφίας των φοιτητών και καθηγητών.

    • Πού είδες εσύ προνόμια στους φοιτητές και μάλιστα παράλογα; Κάτσε στη πολυθρόνα σου παρακολουθα τον Σκαι και τον Αδωνι Τον Βοριδη και τον κουλη και άσε τους φοιτητές ήσυχους κάτι ξέρουν περισσότερα από σένα

      • Aν είχες επαφή με Πανεπιστήμιο θα γνώριζες τι προνόμια έχουν οι μειοψηφίες κ διαμαρτύρονται. Δεn διαβάζω, ούτε παρακολουθώ κομματικά κανάλια/sites/εφημερίδες όπως εσύ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης