"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.3 C
Trikala

Τρίκαλα – Έβαλαν σφυροδρέπανο αντί για αστέρι σε Χριστουγεννιάτικο δέντρο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μπορεί να φαίνεται κάπως περίεργο όμως το είδαμε σε χωριό των Τρικάλων, το σφυροδρέπανο στην κορυφή του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. 

Ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δένδρου είναι καθαρά συμβολικός της ευτυχίας των ανθρώπων και της φύσεως με τη Γέννηση του Θεανθρώπου.

Για κάποιους ευτυχία πλέον, όπως μας δείχνουν τα στολίδια του δέντρου τους, με ένα σφυροδρέπανο στην κορυφή κι όχι το καθιερωμένο αστέρι, είναι να έρθουν άλλες εποχές, εποχές αγωνιστικές…

Ένα δέντρο ξεκάθαρα «αριστερό», (ούτε στον Περισσό δεν στόλισαν τέτοιο), με σφυροδρέπανο στην κορυφή του, μια μορφή περίεργης δήλωσης ή και πρωτότυπης ευχής, ότι το «δέντρο της αριστεράς» έχει πολύ γερές ρίζες, γιατί έχει πλούσια ιστορία και είναι συνυφασμένο με όλους τους σημαντικούς αγωνιστικούς σταθμούς στον τόπο μας.

Ολοφάνερο, καθαρό και ξάστερο το μήνυμα των ιδιοκτητών!

Τι να μας πουν τα δέντρα που στολίζονται στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο και στον Λευκό Οίκο στις ΗΠΑ;

Εδώ χτυπάει η καρδιά των Χριστουγέννων…

Αριστερά είναι η καρδιά όλοι το γνωρίζουμε …το νού σας…!!!

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θέλουν και εύχονται αναγέννηση πολιτική και το δηλώνουν και με αυτόν τον τρόπο. Όλα μια χαρά ως εδώ. Ευχές και επιθυμίες είναι αυτές.
    Για να δούμε θα δούμε δέντρα με πυρσούς και ήλιους στις κορυφές;

  2. Αριστερά είναι η καρδιά το γνωρίζουμε, αλλά έλα που όλα πάνε δεξιά.
    Μάλλον αυτός είναι κι ο λόγος που εκεί στο κέντρο δεν έχουν βρει τον προσανατολισμό τους και χάνονται!!!

  3. Πάλης ξεκίνημα και νέους αγώνες δεν βλέπω.
    Διαμαρτυρίες και παράπονα στο τετ α τετ, στα κρυφά και κανείς δεν ψήφισε Μητσοτάκη.
    Ο νους μας, αγαπητή TΡΙΚΚΗ, είναι αλλού, αν μας έχει απομείνει κι αυτός.

  4. Το Δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων αντικατέστησε πιθανότατα αρχαιοελληνικές ή ρωμαϊκές γιορτές, όπως τα Σατουρνάλια, τα Κρόνια κ. ά., συνδεδεμένες με τις χειμερινές τροπές του ήλιου (το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 22 Δεκεμβρίου).
    Οπότε και ο κοuμμουνιστής γιορτάζει, μέσα στα πλαίσια των παρωπίδων της ιδεολογίας του.

    • Είμαι σίγουρος ότι το ΣΧΟΛΙΟ δεν θα έκανε …σχόλιο, εάν το αστέρι το αντικαθιστούσε το σήμα της ΝΔ. Πέφτω έξω;
      Υ.Γ. Κάτι τέτοιοι, από 30/8/1949 έως 22/7/74 έβλεπαν παντού κομμουνιστές, οι περισσότεροι με το αζημίωτο. Οι πιο προηγμένοι, βλέπουν έως σήμερα…

      • Kάτι τέτοιοι αριστεροί οδήγησαν την Ελλάδα στον Εμφύλιο και στο Κράτος της Δεξιάς, αντί να συμμετάσχουν στις μεταπολεμικές εκλογές, και θα έκαναν την Ελλάδα Αλβανία ή θα τη διχοτομούσαν σε Βόρεια και Νότια, όπως την Κορέας, με το προδοτικό σχέδιο Λίμνες.

        • Ιιιι, χα, ρε ΣΧΟΛΙΟ, δε βαρέθηκες να παπαγαλίζεις τα ίδια τόσα χρόνια… Πρόσεξε γιατί θα βγουν νεότεροι στην πιάτσα (στυλ Κασσελάκη) και θα χάσεις τα μεροκάματα. Μόλις τις ”τρως” λες το ίδιο ποίημα. Έλεος.
          Υ.Γ. Εάν γινόμασταν Β. Κορέα, θα μας έτρεμαν όλοι από τα πυραυλάκια μας. Εσείς όμως που ονειρευτήκατε τη Ν.Κορέα δεν σας είδα να φτιάχνετε ηλεκτρικές συσκευές και άλλα. Βλέπεις ο …Εθνάρχης σας φρόντισε να κλείσει όλες τις ”πόρτες” από τα πετρέλαια μέχρι και το Μαλκότση. Μετά ήρθε ο υπάλληλος του, που ο ίδιος το 1961 παρεκάλεσε τας ΗΠΑ να τον …επιστρέψουν, και τα σφράγισε. Άσε που την 5/12/1975 …κρατικοποίησε (ο …καπιταλιστής) νύχτα στη Βουλή τον όμιλο Ανδρεάδη και κατέστησε τη μισή χώρα δημόσιο. Τότε εσύ στην καλύτερη να ήσουν στο νηπιαγωγείο. Εμείς τα ζήσαμε στο πετσί μας και φυσικά τα πληρώσαμε. Καλή σου νύκτα…

  5. Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΓΡΑΙΚΥΛΩΝ.. ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Μ’ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΩ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΡΕΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΉΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ….ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΦΕΡΟΥΝ ΕΝΙΟΤΕ ΑΛΛΑ ΠΟΝΑΝΕ ΠΟΛΥ..

  6. ”Χριστιανοί” φτάνει με την υποκρισία σας. θυμάστε να είστε και φιλάνθρωποι κάθε Χριστούγεννα…Καντε κ λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει!

  7. Έρχονται οι γιορτές,γλυκαινουν οι καρδιές…ας αφήσουμε τα παλιά και τα κομματικά…ας δώσουμε λίγη αγάπη και φιλανθρωπία σε αυτούς που έχουν ανάγκη…το χριστουγεννιάτικο δέντρο με το αστέρι συμβολίζει την γέννηση του Χριστού.. και το αστέρι μας δείχνει τον δρόμο για τον Χριστό….καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης