"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.9 C
Trikala

Τραβάει το αυτί στον… δήμο για τις εκδηλώσεις η Βάσω Κάκλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

 

Μια απόφαση του υπ. Παιδείας Νίκου Φίλη και μια επιστολή της Διευθύντριας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βάσως Κάκλα, έφτασαν να βάλουν φωτιά στις σχέσεις με τον δήμο Τρικκαίων…

Αιτία είναι η πραγματοποίηση περιβαλλοντικών εκδηλώσεων κατά την ώρα του μαθήματος, από γυμνάσια και Λύκεια της πόλης, κάτι που με πρόσφατη απόφαση του υπουργού… απαγορεύεται.

«Με αφορμή το μεγάλο πλήθος αιτημάτων Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων για επισκέψεις τρίτων στις σχολικές μονάδες εντός ωρολογίου προγράμματος για την πραγματοποίηση ομιλιών, ενημερώσεων, δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Προκειμένου να μην διαταράσσεται η  εύρυθμη  λειτουργία των Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων και η διδασκαλία της εξεταστέας-διδακτέας ύλης ενόψει των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων, μέχρι τη λήξη των μαθημάτων του σχολικού έτους 2015-2016 οι ανωτέρω δράσεις είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται εκτός ωρολογίου προγράμματος με ευθύνη του Διευθυντή και του συλλόγου διδασκόντων των σχολικών μονάδων και με την έγγραφη συγκατάθεση  των γονέων – κηδεμόνων των μαθητών».

Η Κάκλα

Της απόφασης αυτής ακολούθησε ανακοίνωση της κ. Κάκλα με την οποία μάλιστα… τα ψέλνει στον δήμο που… είχε προγραμματίσει μια σειρά από εκδηλώσεις όλη την εβδομάδα… εν αγνοία της Δευτεροβάθμιας, όπως ισχυρίζεται η διευθύντριά της.

«Με μεγάλη μας έκπληξη, ενημερωνόμαστε ότι αποφασίσατε δράσεις και ομιλίες  σε σχολεία της Δ.Δ.Ε. Τρικάλων, σε συγκεκριμένες μέρες και διδακτικό ωράριο αγνοώντας την κείμενη νομοθεσία και μη έχοντας καμία άδεια για τις συγκεκριμένες προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Σας ενημερώνουμε ότι οι δράσεις αυτές ΔΕΝ μπορούν να πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την υπ΄αριθ.πρωτ. 51987/Δ2/29-03-2016 εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Παρακαλούμε εφεξής πριν μας κοινοποιήσετε έγγραφα για δράσεις που επιθυμείτε, να απευθύνεστε στη Δ.Δ.Ε για τη δυνατότητα και τον τρόπο υλοποίησής τους. Δεν αντιλαμβανόμαστε πώς ο Δήμος προγραμματίζει εκδηλώσεις σε σχολεία χωρίς καμία εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας.

Σας αποστέλλουμε την εγκύκλιο και παρακαλούμε για τη συμμόρφωσή σας».

Ο Δήμος

Πυρ και μανία έγιναν στον δήμο όταν είδαν την συγκεκριμένη απόφαση και αποφάσισαν όχι να ματαιώσουν τις εκδηλώσεις… αλλά να τις κάνουν με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στα δημοτικά…

Μάλιστα στο δελτίου τύπου αναφέρουν «Με αίσθημα ευθύνης και με δεδομένο ότι οι εκδηλώσεις είχαν ήδη προγραμματιστεί, η αντιδημαρχία Παιδείας και η αντιδημαρχία τομέα Α συναποφάσισαν και το πρόγραμμα πλέον αφορά μόνο σε Δημοτικά Σχολεία».

Το κορυφαίο βέβαια είναι πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε τίτλο: Παλεύουμαι για το Περιβάλλον…

εφημερίδα

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης