"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

28.7 C
Trikala

Τραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Τρικάλων και τα κέντρα Υγείας του Νομού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με παρέμβαση της η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων περιγράφει με μελανά χρώματα τις ελλείψεις που υπάρχουν, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Ελλείψεις που, αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα, καθιστούν αδύνατη την εφαρμογή αποτελεσματικού σχεδίου για τον κορωνοϊό, ιδιαίτερα σε περίπτωση μαζικής έξαρσης της νόσου, το επόμενο διάστημα.

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λειτουργούν μόνο τα 8 από τα 12 κρεβάτια.

Για να λειτουργήσουν τα 12 κρεβάτια χρειάζονται 5 τουλάχιστον ειδικευμένοι γιατροί και το διπλάσιο Νοσηλευτικό προσωπικό (που είναι σήμερα) .

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ανεπαρκής λειτουργία της Επιτροπής Λοιμώξεων , που αποτελείται από 1 Γιατρό εργασίας και 2 Νοσηλεύτριες, που δεδομένων των συνθηκών και των αναγκών κρίνεται προφανώς απαραίτητη!! η ενίσχυσή της με 1 Λοιμοξιολόγο και έναν νοσηλευτή.


Για την στελέχωση του τμήματος ¨διαλογή¨ για τον κορονοϊό, αποδυναμώθηκαν κλινικές από νοσηλευτικό προσωπικό και αν το επόμενο διάστημα βρεθούν σε ¨Καραντίνα¨νοσηλευτικό και Ιατρικό προσωπικό τότε οι ελλείψεις θα χτυπήσουν ¨κόκκινο!!¨

Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις ακόμη και σε μέσα ατομικής προστασίας ενώ δεν υπάρχουν θάλαμοι νοσηλείας αρνητικής πίεσης και οι ασθενείς με πιθανή λοίμωξη από κορονοϊό (αν προκύψουν το επόμενο διάστημα), θα νοσηλεύονται σε απλούς θαλάμους, οι οποίοι «μετονομάζονται» σε «θαλάμους λοιμώξεων».

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα 3 Κέντρα Υγείας του νομού Τρικάλων και το Κ.Υ. της Πόλης με το ΤΟΜΥ, λόγω των
μεγάλων ελλείψεων σε γιατρούς βασικών ειδικοτήτων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι δεν γίνεται Ακτινοδιαγνωστικός και αιματολογικός έλεγχος λόγο ελλείψεων Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αντιδραστήρια για μικροβιολογικές εξετάσεις , καθώς δεν υπάρχουν Ακτινολόγοι-Μικροβιολόγοι.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για την στελέχωση της επιτροπής λοιμώξεων με λοιμωξιολόγο πρέπει να κλωνοποιήσουμε κάποιον γιατί είναι είδος εν ανεπαρκεία.Ολόκληρα τμήματα και κλινικές λόγω αναστολής λειτουργείας έχουν πλεονάζον πρωσωπικό πού καλώς μετακινείται εκεί που υπάρχει ανάγκη.Μεχρι τώρα υπήρχαν δύο κλινικές φαντασματα με προσωπικό αργόσχολο που η επιτροπή αγώνα το γνωρίζει καλά.Αυτό που πραγματικά μπορεί να γίνει πέρα απο την πρόσληψη επικουρικού στην ΜΕΘ που πραγματοποιήθηκε είναι ή μετακίνηση απο όμορο νομό ιατρού λογω του ότι εκει λειτουργούν μισές κλίνες ΜΕΘ απο τις δικές μας με σχεδον διπλάσιους ιατρούς απο ότι σε μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης