"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.5 C
Trikala

«Τραγική κατάσταση στο Νοσοκομείο Τρικάλων» – Στα όρια τους γιατροί και νοσηλευτές

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αυτή την στιγμή στο Γ.Ν Τρικάλων, η ΜΕΘ έχει φτάσει σε πληρότητα 100% , υπάρχουν ασθενείς που
διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, σε κρεβάτια με υποστήριξη ενός αναπνευστήρα και monitor και με την
παρακολούθηση νοσηλευτικού προσωπικού που δεν έχει εκπαιδευτεί σε ΜΕΘ.

Οι μεγάλες ανάγκες απαιτούν την στελέχωση και επαναλειτουργία της πτέρυγας του παλιού νοσοκομείου.

Η μεταφορά ασθενών από το Γ.Νοσοκομείο Τρικάλων σε ιδιωτικές κλίνες στην περιοχή μας, αντί για την επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας για τη νοσηλεία ασθενών με COVID, αποκαλύπτει τα σχέδια της κυβέρνησης, δηλ. συνεχίζει τις «χρυσοφόρες» συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες τους.

Οι πάνω από 70 νοσηλευόμενοι ασθενείς με covid, με νοσηλευτικό προσωπικό και Γιατρούς εξουθενωμένους, να συνεχίζουν να προσφέρουν, να μην εγκαταλείπουν την φροντίδα προς τους ασθενείς, είναι η πραγματικότητα που διαψεύδει τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς περί «θωράκισης του ΕΣΥ».

‘Οπως υποστηρίζει η περιφερειακή σύμβουλος Βάσω Μπακάση “η κατάσταση είναι τραγική και συνεχίζει να επιδεινώνεται, Χρειάζεται ΑΜΕΣΑ ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με επείγουσες προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας” .

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο διευθυντής της Β΄Παθολογικής κλινικής Στέφανος Μυλωνάς:

Χρειαζεται επείγουσα, αποφασιστική και ολοκληρωμένη δράση εκ μέρους της πολιτείας καθώς το νοσοκομείο μας βρίσκεται εδώ και καιρό στα όρια του και δοκιμάζει τις αντοχές του.

Δεν φτάνει η πολιτεία να επαινεί τους επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας,αλλά έμπρακτα να στηρίξει τις άοκνες προσπάθειες τους.

Ταυτόχρονα ολοι οι πολίτες θα πρέπει να δείξουν σύνεση και πειθαρχία τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να πράξουν το καθήκον τους , προσερχόμενοι στα εμβολιαστικα κέντρα του νομού μας, προκειμένου να εμβολιαστούν.

Το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο μας έναντι της πανδημίας σε επίπεδο πρόληψης.. Οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια της επιστημονικής κοινότητας,έχει σαν σκοπό την ενίσχυση της φαρέτρας σε επίπεδο θεραπείας της νόσου.

Ας εμβολιαστούν όλοι εδώ και τώρα πριν είναι αργά….

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Που είναι οι ιδιώτες γιατροί?ούτε ένας δεν θέλει να βοηθήσει το ΓΝΤρικαλων? γιατί οι εμβολιασμοί στο ΚΥ πύλης είναι μόνο 25% μπορεί κάποιος να μας δώσει απάντηση?μόνο κορδωμα και φωτογραφίες?το ΚΥ Φαρκαδόνας γιατί κρύβεται?Μήπως ήλθε η ώρα να κλείσουν κάποια ΚΥγειας όπως έγινε και σε άλλους νομούς της Β.Ελλαδος? Μήπως κάποιοι γιατροί και νοσηλευτριες/τες βολεμενοι και καλο αναθρεμμενοι να ξεκουνηθουν λίγο και να πάνε να βάλουν ένα χεράκι βοηθείας στο ιατρονοσηλευτικο προσωπικό του ΓΝΤρικαλων?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης