"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.3 C
Trikala

Τραγωδία στη Λέρο με πέντε νεκρά παιδιά από ναυάγιο με μετανάστες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ακόμα ένα παιδί κατέληξε από τα επτά συνολικά που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λέρου και είχαν διασωθεί από το ναυάγιο λέμβου με μετανάστες, στα νοτιοανατολικά του νησιού, με τον τραγικό απολογισμό να διαμορφώνεται ως εξής: πέντε παιδιά και μια νεαρή γυναίκα νεκροί.

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου βρίσκονται και φιλοξενούνται 17 άνδρες και 17 γυναίκες ενώ δύο ακόμα παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Κατά δήλωσή των διασωθέντων, η λέμβος είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και βρέθηκε ημιβυθισμένη σε βραχώδη ακτή της Λέρου.

Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο, λένε οι παιδίατροι που έσωσαν με ΚΑΡΠΑ παιδιά από το ναυάγιο

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενείς με ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις. Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν εκ νέου με το πρώτο φως της ημέρας.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σχεδόν ετοιμοθάνατα. Ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών κατάφεραν να σώσουν τέσσερα παιδιά, όλα με ΚΑΡΠΑ. Οι παιδίατροι Νικήτας Ταχλιαμπούρης και Ευαγγελία Βουγιουκλάκη ήταν οι άνθρωποι που κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες και τελικά κατάφεραν να τα επαναφέρουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης