"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.9 C
Trikala

Τρικαλινοί υποψήφιοι στα «ρετιρέ» των βαθμολογιών

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Μπορεί να απέχουμε αρκετά από την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ωστόσο, σημαντική μερίδα υποψηφίων γνωρίζει , μετά και την ανακοίνωση των βαθμολογιών, ότι ο δρόμος και οι πόρτες των πανεπιστημίων της χώρας είναι ανοιχτά, αν κρίνει κανείς των υψηλών βαθμολογιών που συγκέντρωσαν στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Eφημερίδα Η ΕΡΕΥΝΑ – Θανάσης Τσαγγαράς

 

Μετά την  ανακοίνωση η εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και το σύνολο του νομού, έχει να υπερηφανευτεί για τις επιδόσεις των Τρικαλινών μαθητών.

Βαθμοί ιδιαίτερα υψηλοί παρά τις δυσκολίες που έκρυβαν κάποια από τα εξεταζόμενα μαθήματα.

Οι Αχιλλέας Παπακωνσταντίνου, Ζαχαρένια Μητσιάδη, Σταυρούλα Σπαθή, Ευαγγελία Γριζανίτη, Ζωή Οικονόμου είναι κάποιοι από τους μαθητές των σχολείων του νομού που συγκέντρωσαν υψηλά μόρια, κατακτώντας την κορυφή, γεγονός που τους ανοίγει τις πύλες εισόδου στις σχολές της προτίμησής τους. Οι προαναφερόμενοι μαθητές είναι ορισμένοι από όσους συγκέντρωσαν βαθμολογίες άνω των 19.000 μορίων. Τους εντοπίσαμε με δυσκολία, μιας και τη φετινή χρονιά οι αλλαγές και η μη γνωστοποίηση των ονομάτων, αλλά μόνο των προσωπικών κωδικών, από το υπουργείο Παιδείας δημιούργησαν αρκετά εμπόδια στο ρεπορτάζ.

Συγχαρητήρια οφείλουμε να δώσουμε σ’ όλους που προσπάθησαν, δίνοντας το καλύτερο εαυτό στην πρώτη δύσκολη μάχη της ζωής τους. Όπως συγχαρητήρια οφείλονται και στους μαθητές που κατάφεραν να συγκεντρώσουν βαθμολογίες άνω των 18.000 μορίων και είναι τόσοι πολλοί, που θα θέλαμε αρκετές σελίδες στην εφημερίδα για να τους παρουσιάσουμε.

Σήμερα μερικοί από τους πρωτεύσαντες των Τρικάλων, που καταφέραμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους, μιλούν στην «ΕΡΕΥΝΑ» για την επιτυχία τους, λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών.

Στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα

Στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα βρέθηκε ο μαθητής του 8ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων Αχιλλέας Παπακωνσταντίνου. Από τα εξεταζόμενα μαθήματα, συγκέντρωσε 19.401 μόρια, που του ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες της Ιατρικής Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος προσερχόμενος με τη μητέρα του στα γραφεία της «ΕΡΕΥΝΑ» μίλησε για την επιτυχία του, χαρακτηρίζοντας το στόχο αρκετά δύσκολο. Όπως ανέφερε η προσπάθεια ήταν αρκετά σκληρή, η καθημερινή και συστηματική μελέτη όμως, βοήθησαν τον 18χρονο υποψήφιο, μαθητή του 8ου ΓΕΛ, να καταφέρει να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να ακολουθήσει μελλοντικά το επάγγελμα των γονιών του.

Ο ίδιος μετά την επιτυχία του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους εκείνους του ανθρώπους, γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου και του φροντιστηρίου του, που τον βοήθησαν, στηρίζοντας στην επίπονη προσπάθεια που έφερε τα επιτυχημένα για εκείνον αποτελέσματα.

Κάθε στόχος απαιτεί θυσίες

Πανιά για την Ιατρική Σχολή, είτε της Αθήνας, είτε της Θεσσαλονίκης, θα ανοίξει το ερχόμενο φθινόπωρο και η υποψήφια, μαθήτρια του 4ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων Ζαχαρένια Μητσιάδη. Προσερχόμενη και η ίδια με την μητέρα της στην «Έρευνα» δεν έκρυβε τη χαρά της από την βαθμολογία που συγκέντρωσε στα εξεταζόμενα μαθήματα.

«Κάθε στόχος απαιτεί θυσίες. Και οι προσωπικές θυσίες για την κατάκτηση του στόχου υπήρξαν πολλές», θα μας πει η Ζαχαρένια Μητσιάδη. Αν και τα φετινά θέματα υπήρξαν αρκετά πιο δύσκολα, συγκριτικά με την περσινή χρονιά, η Ζαχαρένια τα κατάφερε περίφημα μιας και συγκέντρωσε 19.377 μόρια.

«Επιθυμία μου τον τελευταίο χρόνο ήταν να εισαχθώ στην Ιατρική Σχολή. Με το συγκεκριμένο επάγγελμα έρχεσαι να προσφέρεις στον άνθρωπο και την κοινωνία… στα χέρια του ιατρού κρίνονται οι ζωές όλων μας», θα συμπληρώσει η ίδια.

Ανταμείφτηκαν οι κόποι

Οι κόποι και οι προσπάθειες της υποψήφιας, μαθήτριας του 8ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων Σταυρούλας Σπαθή, ήρθαν να ανταμειφθούν με τον καλύτερο τρόπο τη χθεσινή ημέρα. Η μαθήτρια του 8ου ΓΕΛ συγκέντρωσε 19.361 μόρια και ετοιμάζεται να φοιτήσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Ιατρική Σχολή.

«Ο στόχος κατακτιέται πάντα με επιμονή και υπομονή. Χρειάστηκε αρκετό διάβασμα, κόπος, πρόγραμμα. Υπήρξαν αρκετές στιγμές που με κατέβαλε η κούραση. Η στήριξη που μου παρείχαν οι γονείς μου και οι καθηγητές σε σχολείο και φροντιστήριο με δυνάμωσαν να συνεχίσει μένοντας προσηλωμένη στο στόχο», θα μας πει η Σταυρούλα. Προσερχόμενη στην «ΕΡΕΥΝΑ» με τον πατέρα της, η υποψήφια δεν έκρυβε την ικανοποίησή της από το αποτέλεσμα.

«Γνώριζα ότι τα πήγα καλά στις εξετάσεις. Δεν περίμενα όμως ότι θα συγκέντρωνα τόσο υψηλή βαθμολογία που θα μου άνοιγε τα φτερά να κατακτήσω το στόχο μου», θα συμπληρώσει. Η ίδια σήμερα, όπως εξήγησε θέλει να ξεκουραστεί και να απωθήσει το άγχος της τελευταίας χρονιάς που προερχόταν από την πολύωρη και συστηματική μελέτη που της ανοίγει τον δρόμο για την Ιατρική.

Εμπιστοσύνη

Εμπιστοσύνη, αρχικά στις δυνάμεις της, καθώς επίσης στους γονείς και στους καθηγητές της, έδειξε η νεαρή Ευαγγελία Γριζανίτη, υποψήφια και μαθήτρια μέχρι προσφάτως του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας. Η Ευαγγελία προσήλθε στις εξετάσεις χωρίς άγχος, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις της και διεκδικώντας μια θέση σε κάποια από τις Σχολές Ιατρικής. Τα κατάφερε μιας και συγκέντρωσε βαθμολογία 19.236 μόρια.

«Θέλω να προσφέρω στον άνθρωπο. Η Ιατρική είναι ένας κλάδος που συνεχώς εξελίσσεται. Έτσι κι εγώ με αρέσει να εξελίσσομαι σε κάθε επίπεδο και να μην μένω στάσιμη», τόνισε η Ευαγγελία Γριζανίτη.

Η ίδια ευχαρίστησε τους γονείς για τη στήριξη και τη βοήθεια που τις παρείχαν όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά την τελευταία χρονιά που το άγχος και η αγωνία σε εκείνη περίσσευε. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους καθηγητές στο σχολείο και το φροντιστήριο για τις γνώσεις που τους παρείχαν, ώστε να κατακτήσει στόχους και πλέον την κορυφή.

Ακολουθώντας την παράδοση

Στις 4 Ιουλίου 2014 και στη σελίδα 21 της «ΕΡΕΥΝΑΣ» είχαμε καταγράψει την επιτυχία του τότε μαθητή του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων Θεόδωρου Οικονόμου. Ο τότε μαθητής κατέκτησε την πρωτιά συγκεντρώνοντας 19.150 μόρια που του άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες της Νομικής Σχολής της Θεσσαλονίκης. Χθες η αδελφή του, Ζωή Οικονόμου, μαθήτρια του ίδιου σχολείου, κατέκτησε κι εκείνη την κορυφή συγκεντρώνοντας στα εξεταζόμενα μαθήματα 19.100 μόρια, συνεχίζοντας την παράδοση των πρωτιών της οικογένειας, μιας και τα υπόλοιπα αδέλφια της, εισήχθησαν τα προηγούμενα χρόνια σε πανεπιστημιακές σχολές της χώρας συγκεντρώνοντας ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες. Η Ζωή προσερχόμενη στην εφημερίδα μας με τον πατέρα της, κ. Αχιλλέα Οικονόμου, διευθυντή του Γυμνασίου Πρίνους, δεν έκρυβε την ικανοποίησή της από την επιτυχία. Πρώτη επιλογή για την ίδια η Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης.

«Θεωρώ ότι οι προσπάθειες και οι κόποι πολλών ετών ευοδώθηκαν. Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών νιώθω πως δικαιώθηκαν οι προσπάθειες και οι κόποι. Στο μηχανογραφικό θα δηλώσω ως πρώτη επιλογή τη Νομική Θεσσαλονίκης, καθώς θεωρώ ότι είναι ένα επάγγελμα που με ταιριάζει», θα πει λίγο αργότερα, η υποψήφια του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης