"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Υπάρχουν πολλά κάστανα που καίγονται….και καίνε….

lafarm

Σχετικά άρθρα

kastana

 
Θανάσης Ευαγγελόπουλος : Ο καστανάς δεν μπορούσε να πάρει τη σχετική άδεια γιατί χρώσταγε σε ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία. Ο άνθρωπος αυτός λόγω των χρεών δεν μπορεί να ασκήσει καμιά νόμιμη εργασία. Του απαγορεύεται να ζήσει με οποιαδήποτε έστω ελάχιστη αξιοπρέπεια.
Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι η εξαίρεση.
Ο άνθρωπος αυτός δεν μπορούσε να ασκήσει οποιαδήποτε εργασία γιατί χρωστούσε στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία ξεπερνούν τα 80 δισ. ευρώ όταν τα ετήσια κρατικά έσοδα είναι περί τα 40-45 δισ. ευρώ. Στα ασφαλιστικά ταμεία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πλησιάζουν τα 20 δισ. ευρώ.

Πάνω από τους μισούς Έλληνες χρωστούν στο κράτος κοντά 100 δισ. ευρώ, γεγονός που δυνητικά τους εμποδίζει να εξασκήσουν οποιαδήποτε εργασία. Με το ρυθμό που αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι ζήτημα χρόνου κανένας Έλληνας να μην μπορεί να κάνει οποιαδήποτε εργασία.
Μήπως πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα πριν είναι αργά; Ο Σόλων ο Αθηναίος με την σεισάχθεια -που διδάσκουμε στα σχολεία!!! – έθεσε τις βάσεις της Αθηναϊκής δημοκρατίας που αυτή στην συνέχεια έφερε τον χρυσό αιώνα του Περικλέους. Δεν ήταν κάποιος βλάκας. Δικαιώθηκε από τα πράγματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης