"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.5 C
Trikala

Φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Λέσβος, 29 Σεπτεμβρίου 2019: Πρόσφυγας προσπαθεί να σώσει ένα μικρό αγόρι περνώντας ανάμεσα από τους καπνούς, κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στον καταυλισμό της Μόριας.

Η σορός μιας απανθρακωμένης νεκρής γυναίκας και το πτώμα ενός απανθρακωμένου παιδιού είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός των όσων συμβαίνουν στον καταυλισμό της Μόριας από τις 5 το απόγευμα – το πτώμα της γυναίκας μεταφέρθηκε στις 7 το απόγευμα από ιδιώτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και τη σορό του παιδιού που έβγαλαν μέσα σε μια κουβέρτα πρόσφυγες και μετανάστες από το τμήμα του καταυλισμού που κάηκε στην κάτω πύλη του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ).

Επεισόδια και βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών από τη μια μεριά και αστυνομικών δυνάμεων από την άλλη βρίσκονται σε εξέλιξη, μετά την εκδήλωση δύο πυρκαγιών που ξέσπασαν στον προσφυγικό καταυλισμό, ύστερα από εξέγερση μερίδας φιλοξενούμενων στο hot spot.

Ενισχυτικές αστυνομικές δυνάμεις – δυο διμοιρίες – έφτασαν από την Αθήνα με C130 στην Μυτιλήνη. Στο σημείο έχουν μεταβεί ακόμα ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου.

Περί τις 7.30 το βράδυ άρχισε η αποχώρηση από τον εσωτερικό καταυλισμό του ΚΥΤ εκατοντάδων οικογενειών ενώ από τις συγκρούσεις υπάρχουν και πέντε τουλάχιστον τραυματίες που μεταφέρονται στο Νοσοκομείο.

Οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν το hot spot κινούνται προς τα γύρω κτήματα, προκειμένου να περάσουν στοιχειωδώς με ασφάλεια τη νύχτα.

Πηγή: Γιώργος Μουτάφης (Reuters)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης