"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

24.3 C
Trikala

Χαρδαλιάς και Τσιόδρας στη Λάρισα – Ξεκίνησαν τα μαζικά τεστ στον οικισμό των Ρομά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έφτασε λίγο πριν τις 10 το πρωί της Παρασκευής στην αποκλεισμένη περιοχή της Νέας Σμύρνης, στη Λάρισα, το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και ξεκίνησαν τα μαζικά τεστ για τον κορονοϊό στους Ρομά κατοίκους του καταυλισμού, τα οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι περίπου 200.

Ο συναγερμός σήμανε αφού εντοπίστηκε κρούσμα στην περιοχή και έπειτα διενεργήθηκαν 29 τεστ εκ των οποίων τα 19 βρέθηκαν θετικά στον ιό. Υπενθυμίζεται πως επικεφαλής της «επιχείρησης» είναι ο καθηγητής Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και συμμετέχουν γιατροί και από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας.

Δείτε φωτογραφίες: 

larisa_2
larisa_3
larisa_4

Κυβερνητικό κλιμάκιο με Χαρδαλιά και Τσιόδρα μεταβαίνει στη Λάρισα

Σήμερα στις 12:00το μεσημέρι, κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσων, Νίκο Χαρδαλιά και τους υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγεία Παναγιώτη Πρεζεράκο, γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της φτώχιας Γιώργο Σταμάτη και τον Διευθυντή Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβο Θεοδώρου, θα μεταβέι στη Λάρισα.

Το κλιμάκιο συνοδεύει ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά. Στις 13:00 αναμένεται η άφιξη του κλιμακίου στη βάση της 1ης στρατιάς στη Λάρισα, ενώ στις 13:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη.

Στη συνέχεια το κυβερνητικό κλιμάκιο θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά, καθώς και με τους επικεφαλής των μέτρων για την τήρηση της καραντίνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης