"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.3 C
Trikala

Επιμένουμε στη στρεβλή ανάπτυξη στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε εξαγγελία μέτρων για τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας και της αγοράς ακινήτων προχώρησε η κυβέρνηση, ακολουθώντας κι αυτή τη πεπατημένη της στρεβλής μεταπολιτευτικής ανάπτυξης της χώρας.

Για άλλη μια φορά ο κατασκευαστικός τομέας και τα κυβικά τσιμέντου θα γίνουν οι ατμομηχανή της εθνικής οικονομίας και της εφήμερης ευημερίας των αριθμών.

Η τόνωση της βιομηχανικής παραγωγής και οι νέες τεχνολογίες είναι για τα κορόιδα της Δύσης.

‘Αλλωστε προέχουν οι πρόσκαιρες εντυπώσεις εις βάρος ενός αξιόπιστου και μακροπρόθεσμου σχεδίου στρατηγικής ανάπτυξης.  

Η κατανομή των πόρων του ΕΣΠΑ και του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, γίνεται με γνώμονα το κομματικό συμφέρον και την εξυπηρέτηση ημετέρων.

Η ιεράρχηση έργων και υποδομών που θα προσδώσουν αναπτυξιακή ώθηση, δεν καθορίζονται με βάση τα οικονομικά κριτήρια η τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει κάθε τόπος και κλάδος παραγωγής.

Προτιμώνται προπονητικά κέντρα, μουσεία, ασφαλτοστρώσεις σε σταύλους και κοστοβόρες ενεργειακές κτιριακές αναβαθμίσεις φορέων, που δεν έχουν προσφέρει τίποτα στη τοπική οικονομία, έναντι κρίσιμων έργων υποδομής και παρεμβάσεις(οδικοί άξονες, πιστοποίηση ντόπιων προϊόντων ΠΟΠ, δημιουργία ΒΙ.ΠΕ στο νομό κλπ).

Με τις νοοτροπίες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία δεν πρόκειται ως κοινωνία να δούμε προκοπή και το ζήτημα είναι ότι αυτό δεν έχει γίνει κατανοητό από λαό και ηγεσίες.


Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης