50.000 προσφυγές και 1 εκατομμύριο πολίτες δεν πλήρωσαν ΕΝΦΙΑ Reviewed by Momizat on . Με βάση τα έως τώρα στοιχεία, οι ενδικοφανείς προσφυγές που έχουν κατατεθεί από τους φορολογουμένους ξεπερνούν τις 50.000 σε ολόκληρη τη χώρα, με διάφοες αιτιάσ Με βάση τα έως τώρα στοιχεία, οι ενδικοφανείς προσφυγές που έχουν κατατεθεί από τους φορολογουμένους ξεπερνούν τις 50.000 σε ολόκληρη τη χώρα, με διάφοες αιτιάσ Rating: 0

50.000 προσφυγές και 1 εκατομμύριο πολίτες δεν πλήρωσαν ΕΝΦΙΑ

50.000 προσφυγές και 1 εκατομμύριο πολίτες δεν πλήρωσαν ΕΝΦΙΑ

Με βάση τα έως τώρα στοιχεία, οι ενδικοφανείς προσφυγές που έχουν κατατεθεί από τους φορολογουμένους ξεπερνούν τις 50.000 σε ολόκληρη τη χώρα, με διάφοες αιτιάσεις, κυρίως την αντισυνταγματικότητα του νόμου, αλλά και αδυναμίας των πολιτών να πληρώσουν.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως θα αναγκάσει την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να θέσει ερώτημα προς το ΣτΕ ως προς το αν είναι συνταγματική ή μη η επιβολή και η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ.  Στην περίπτωση αυτή, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο θα συνεδριάσει με τη διαδικασία της πιλοτική δίκης προκειμένου να αποφανθεί επί του ζητήματος.

Επίσης, με σημερινά στοιχεία, πάνω από ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, που έληγε 30 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: left.gr

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή