"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.5 C
Trikala

Τέμπη: Έρευνα της αντεισαγγελέως εφετών Λάρισας για το «μπάζωμα» στον τόπο του δυστυχήματος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Διερεύνηση των λόγων για την απομάκρυνση των υλικών και χωμάτων από τον τόπο της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, αλλά και της επίστρωσης του χώρου, ζήτησε η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας Κατερίνα Μάτση, στα πλαίσια της δικαστικής έρευνας για την τραγωδία με τους 57 νεκρούς.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί προθεσμία 20 ημερών, για συμπλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για να γίνει γνωστό, ποιο ή ποια πρόσωπα βρίσκονταν στον χώρο του δυστυχήματος από τις πρώτες ημέρες και μέχρι και την επίστρωση του χώρου με πίσσα και χαλίκια. Επίσης ερευνάται ποιος ή ποιοι αλλά και γιατί έδωσαν εντολή απομάκρυνσης των χωμάτων και των λοιπών υλικών από το σημείο του δυστυχήματος, πριν επιληφθούν οι δικαστικές αρχές, και χωρίς ενημέρωση και λήψη αδείας, αλλά και αν συντάχθηκε έκθεση για την απομάκρυνση των υλικών, ή καταγράφηκε αυτή η ενέργεια.

Στα πλαίσια της έρευνας της αντιεισαγγελέως Εφετών ζητούνται μεταξύ άλλων να επισυναφθούν σχετικά έγγραφα της ελληνικής αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθώς και οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας ενεπλάκη με οποιονδήποτε τρόπο στο συμβάν, με τα οποία θα δίνεται σαφής απάντηση στο ποιοι είχαν φυσική παρουσία στο σημείο (προς τον σκοπό αυτό να γίνει χρήση και του υπάρχοντος φωτογραφικού υλικού που υπάρχει στη δικογραφία) και ποιος έδωσε την εντολή της απομάκρυνσης των πιο πάνω υλικών.

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παραπέμπεται μήνυση γονέα θύματος από τα Τέμπη

Παράλληλα, η εισαγγελέας Εφετών Λάρισας έκανε δεκτή την προσφυγή του Π. Ασλανίδη -πατέρα θύματος του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη- κατά της απορριπτικής απόφασης της Εισαγγελέα πρωτοδικών που αρχειοθέτησε τη μήνυση συγγενών των θυμάτων σε βάρος του Χρήστου Τριαντόπουλου για τις κατηγορίες περί μπαζώματος.

Τριαντόπουλος: Δεν έδωσα εντολή για μπάζωμα στα Τέμπη

Υπενθυμίζεται ότι σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι ο ίδιος είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στην διαμόρφωση του χώρου στο δυστύχημα των Τεμπών.

«Δεν έδωσα καμία εντολή για να μπαζωθεί ο χώρος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Δεν είναι αληθές», ανέφερε παλαιότερα στη Βουλή.

«Το είχα υπογραμμίσει και τον Νοέμβριο, το κάνω και τώρα. Οι αρμόδιοι που συμμετείχαν στο Συντονιστικό, έπειτα από αίτημα της Πυροσβεστικής, αποφάσισαν τις παρεμβάσεις και τις διαμορφώσεις του χώρου και οι οποίες έπρεπε να γίνουν για ένα τέτοιο μεγάλο και δύσκολο δυστύχημα, όπως προβλέπεται από το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρώπινων Απωλειών. Οι λεπτομέρειες έχουν απαντηθεί από αυτούς που είχαν την υπηρεσιακή ευθύνη στο πεδίο ώστε να προχωρήσουν οι έρευνες, να απεγκλωβιστούν τα θύματα και να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Διαμόρφωσαν τον χώρο, όπως οι ίδιοι έκριναν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, τις διαδικασίες και τις ανάγκες που εντόπισαν», είπε πει. Αυτά είπε ο υφυπουργός «δεν έγιναν με εντολές, αλλά προχώρησαν με ενέργειες προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το πραγματικά δύσκολο έργο τους, την έρευνα και να ανταποκριθούν στις αγωνίες των οικογενειών και συγγενών τους. Τίποτα περισσότερο, και τίποτα λιγότερο».

Όπως είχε αναφέρει, «δεν έδωσα εντολή για κάτι. Δεν είχα τέτοιο ρόλο, δεν είχα τέτοια αρμοδιότητα. Δεν συμμετείχα στις συνεδριάσεις του Συντονιστικού. Ήμουν εκεί για να βοηθήσω όσους επιχειρούσαν σ’ αυτή την δύσκολη κατάσταση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης