"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

27.7 C
Trikala

 57 νεκροί, ενώ ως αγνοούμενοι έχουν δηλωθεί 56 – Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια 

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στα Τέμπη ακόμα δεν έχει αποτυπωθεί το πλήρες μέγεθος της τραγωδίας, καθώς οι ιθύνοντες δεν έχουν απαντήσει με βεβαιότητα ούτε καν πόσοι είναι οι αγνοούμενοι, ώστε να γνωρίζουμε και πόσα ακριβώς είναι τα θύματα.

Σε μια ενημέρωση που περισσότερο σύγχυση προκάλεσε ως προς τα ακριβή δεδομένα, αποκαλύπτοντας συγχρόνως το μπάχαλο που επικρατεί στη διαχείριση της ανείπωτης καταστροφής, η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμος β’, Κωνσταντία Δημογλίδου, ανέφερε πως οι νεκροί επισήμως μέχρι στιγμής είναι 57, εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί 24 σοροί, ενώ επίσημα έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι 56. Η ίδια συμπλήρωσε πως σχετικά με τους επιβεβαιωμένους νεκρούς, υπάρχει ένας άνθρωπος παραπάνω, που φαίνεται να μην έχει δηλωθεί από κάποιον ως αγνοούμενος. Όπως και να έχει απ’ αυτή τη διατύπωση προκύπτει το ερώτημα: τελικά πόσοι είναι οι αγνοούμενοι; Διότι αν οι 24 έχουν ταυτοποιηθεί, απομένουν 33 νεκροί που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ ανακοίνωσαν 56 αγνοουμένους.

Όπως είπε η κ. Δημογλίδου όλες οι σοροί ταυτοποιούνται με την μέθοδο DNA κι αυτή την ώρα συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων που έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.  Η ίδια διευκρίνισε ότι έχουν ληφθεί 55 δείγματα DNA από τις σορούς και 52 δείγματα από συγγενείς των επιβατών. Πέρα όμως απ΄ αυτούς υπάρχουν και πολλά ανθρώπινα μέλη από τα οποία επίσης έχουν ληφθεί δείγματα και ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί αν ανήκουν σε κάποιες από τις ήδη ταυτοποιημένες σορούς ή σε αναζητούμενους ή αν πρόκειται για άτομα που δεν έχουν δηλωθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης