"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.3 C
Trikala

Aπέραντο φρενοκομείο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σαν σήμερα 11/1/1989, ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής( ο Α΄), δήλωνε: «Τα πρωτοφανή γεγονότα που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό, δημιουργούν την εντύπωση ότι η Ελλάς μετεβλήθη σε απέραντο φρενοκομείο». Ατυχώς, ”έφυγε” νωρίς. Ούτε την πρώτη πράξη του έργου, δεν απήλαυσε. Εμείς, είμεθα οι τυχεροί. Θα ”εξαργυρώσουμε” όλο το εισιτήριο. Ελπίζω…

Δημήτριος Τουφεξίδης.

Υ.Γ. Ας το δούμε από την θετική πλευρά, ειδάλλως μας περιμένουν οι, πάντα φιλόξενοι, οίκοι …γαλήνης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ε, όχι και ‘’μετεβλήθη’’, αξέχαστε …σύντροφε* Εθνάρχα. Από την γένεση της ήτο φρενοκομείο και άρχισε να πατάει γκάζι επί των ημερών σας. Σήμερα βρίσκεται σε …κβαντική θεωρία πεδίου(ή κάτι παρόμοιο).
    *Δικαιωματικά προσφωνώ σύντροφο τον αείμνηστο ηγέτη της πιο προχωρημένης …Σοβιετίας μέσα στον καπιταλιστικό χώρο. Οι σύγχρονοι ιντερνετρεφόμενοι θα αγνοούν (εμείς τα παρακολουθήσαμε διά ζώσης) ότι μόλις ανέλαβε άρχισε να κρατικοποιεί τα πάντα. Τρανό παράδειγμα η κρατικοποίηση του ομίλου Ανδρεάδη,(με ‘’ένα νόμο και με ένα άρθρο’’ στις 5/12/75 ), όστις παρήγαγε το 6% του ΑΕΠ. Μιλάμε για τις τράπεζες Εμπορική, Ιονική-Λαϊκή, Πειραιώς, Αττικής, Επενδύσεων, τις ασφαλιστικές Φοίνιξ, Ιονική, Γενικές Ασφάλειες, την Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, το …Χίλτον, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και άλλες 45-50 ‘’δυνατές’’ επιχειρήσεις της χώρας. Ματαίως η Εθνική και η ΕΤΕΒΑ τον παρακαλούσαν να τις πουλήσει, λόγω των κόκκινων χρεών τους. Προτίμησε να γεμίσει την κλασσικά παραδοσιακή επιχειρηματική χώρα, σε απέραντο δημόσιο. Ακολούθησε και ο …προστατευόμενος του Ανδρέας, άντε μετά να ξεκολλήσεις τους επόμενους. Αλλά τι καλύτερο παράδειγμα από την πληθώρα …κλειστών επαγγελμάτων(οι φούρνοι μου τρυπούσαν τον εγκέφαλο) και οι εισπράξεις υπέρ …τρίτων, π.χ. υπέρ …λεμβούχων, επάγγελμα καταργηθέν τον προηγούμενο αιώνα. Αφού μέχρι και οι κολλητοί του τον κατηγορούσαν για Σοσιαλμανία!!!
    Αφιερωμένο σε αυτούς που τον έχουν πρότυπο …καπιταλιστή.
    Υ.Γ. Εάν ‘’μεταφέρναμε’’ τον χρόνο πίσω κατά μισό αιώνα περίπου, θα μας έλεγε ο τότε POLITIS : εάν ήταν ο …Καπετάν Γιώτης, δεν θα είχαμε να φάμε. Άρα, δεν μετεβλήθη, ήτο φρενοκομείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης