"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.7 C
Trikala

Eκδήλωση-Συζήτηση ΚΚΕ { μ-λ }

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΔΙΝΗ ΤΩΝ ΕΝΔΟΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/2 11:00 πμ στην αίθουσα του Δημαρχείου Τρικάλων
 
Το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και η εμπλοκή στα πιο επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια είναι σταθερή επιλογή όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων.

Για λογαριασμό του κεφαλαίου, την ίδια ώρα που υπογράφουν μνημόνια εξόντωσης και εκμετάλλευσης των εργαζομένων, δίνουν νέες βάσεις, υποδέχονται αεροπλανοφόρα και μετατρέπουν συνολικά τη χώρα σε αμερικανονατοϊκό ορμητήριο και σύμμαχο του δολοφονικού σιωνιστικού Ισραήλ. Ταυτόχρονα στηρίζουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ- ΔΥΣΗΣ για την Κύπρο αποδεχόμενοι τη νομιμοποίηση της διχοτόμησης και νέους κινδύνους απ’ την ωμή ιμπεριαλιστική επέμβαση στο νησί.

Με αυτή την πολιτική επιδιώκει διέξοδο και ρόλο η αστική τάξη της χώρας μας αδιαφορώντας για τη ζοφερή κατάσταση που έχει οδηγήσει το λαό, αλλά και τους ανοικτούς πια πολεμικούς κινδύνους που γεννά μια τέτοια πολιτική. Ο επικίνδυνος ανταγωνισμός της ελληνικής αστικής τάξης με την τουρκική και το αντιδραστικό καθεστώς Ερντογάν, αξιοποιείται συνεχώς από τους ιμπεριαλιστές και αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Οι λαοί Ελλάδας- Κύπρου και Τουρκίας όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, μα έχουν κοινούς εχθρούς και ανάγκη για κοινούς αγώνες ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Οι πατριδοκάπηλοι της φασιστικής ακροδεξιάς και όχι μόνο, επιδιώκουν με τη βρώμικη μισαλλοδοξία, την απανθρωπιά και την πολιτική τύφλωση, να δαιμονοποιήσουν τους πρόσφυγες και τους γειτονικούς λαούς. Αξιοποιούνται συστηματικά απ’ όλο το επίσημο αστικό πολιτικό προσωπικό για να υπηρετήσουν την πολιτική που θέλει το λαό υποταγμένο απέναντι στην επίθεση κεφαλαίου- ιμπεριαλιστών και την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Οι «Λεβέντηδες» του έθνους καλούν το λαό να δεχτεί νέα βάρβαρα πλήγματα στις συντάξεις, τα μεροκάματα και τη ζωή του την ίδια ώρα που υποθηκεύουν επικίνδυνα την ειρήνη και συνολικά το μέλλον του. Κόντρα στην τρομοκρατία και την ηττοπάθεια να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση αντιστάσεων στην κατεύθυνση ανατροπής αυτής της πολιτικής.

• ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

• ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΛΟΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

• ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

• ΕΛΛΑΔΑ- ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης