"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.5 C
Trikala

KTEΛ Τρικάλων – Οικολογικός Πλοηγός Μετακίνησης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Πρώτος Ελληνικός Οικολογικός  Πλοηγός Μετακίνησης  από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  παρουσιάστηκε στην αίθουσα του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων στο προσωπικό και τους μετόχους της εταιρείας καθώς και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η παρουσίαση έγινε από τον επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών κ. Σαχαρίδη Γιώργο παρουσία του δημάρχου κ. Παπαστεργίου Δ. και του αντιπεριφερειάρχη κ. Μπουτίνα Γ. . Επιπλέον φοιτητές του τμήματος Μηχ.Μηχανικών ενημέρωσαν και έκαναν επίδειξη του πλοηγού στο κοινό στις εγκαταστάσεις του Υπερασστικού ΚΤΕΛ  καθώς και σημεία της πόλης των Τρικάλων (κεντρική πλατεία, Ασκληπιού). Ο πλοηγός περιλαμβάνει ήδη τα δίκτυα δρομολογίων του Υπεραστικού και του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων καθώς και τα δίκτυα και αρκετών άλλων υπεραστικών και αστικών ΚΤΕΛ με πρόβλεψη την ενσωμάτωση όλων των δικτύων πανελλαδικά.

Το LIFE Green Your Move (LIFEGYM) είναι ένα Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό τον άξονα για το περιβάλλον – LIFE14 ENV/GR/000611, το πράσινο ταμείο και την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Πρόκειται για μια συνεργασία συνολικά 6 εταίρων με επικεφαλής το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και τον Επίκουρο Καθηγητή Γιώργιο Κ.Δ. Σαχαρίδη.

Ο βασικός στόχος του LIFE Green Your Move είναι η ανάπτυξη ενός πλοηγού μετακίνησης σε μέσα μαζικής μεταφοράς, ο οποίος θα ελαχιστοποιεί τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου. Το LIFE Green Your Move αναπτύσσει ένα πλοηγό μετακίνησης (με πληροφορίες τόσο για τα δρομολόγια όσο και για τον τρόπο έκδοσης εισιτηρίων), που θα λαμβάνει υπόψη όλο το δίκτυο των δημόσιων μέσων μεταφοράς (αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, μετρό, τραμ, τρόλεϊ και τρένα) και εμφανίζει στο χρήστη εναλλακτικές διαδρομές που θα συνδυάζουν ένα ή περισσότερα μέσα μεταφοράς, εάν είναι απαραίτητο. Οι διαδρομές θα είναι οι πλέον φιλικές προς το περιβάλλον, εφόσον για κάθε διαφορετικό σενάριο θα υπολογίζονται με αλγορίθμους οι αντίστοιχες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη χρήση των μέσων μεταφοράς και θα  επιτρέπουν στο χρήστη να συνδυάζει διαφορετικά μέσα μαζικής μεταφοράς και να ακολουθεί πάντα τον πιο γρήγορο και φιλικά περιβαλλοντικό τρόπο μετακίνησής του. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το LIFE Green Your Move χαρτογραφεί αρχικά όλο το δίκτυο των δημόσιων μέσων μεταφοράς (τρένο, προαστιακό, μετρό, τραμ, αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, τρόλεϊ), τα δρομολόγια, τις στάσεις τους, καθώς επίσης και οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία με αυτά.
Η εφαρμογή του πλοηγού μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς είναι διαθέσιμη δωρεάν στο κοινό κατεβάζοντας την σε υπολογιστή, κινητό ή ταμπλέτα (στον υπολογιστή από www.greenyourmove.eu , σε κινητό και ταμπλέτα από το GooglePlay ή από το AppStore.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης