"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

32.8 C
Trikala

Oμιλία Σάκη Παπαδόπουλου στην ολομέλεια της Βουλής

lafarm

Σχετικά άρθρα

papadopoulos-vouli-6

¨Είναι οι συνταγές σας, «ηλίθιοι», η αρχιτεκτονική τους, η ιδεολογία τους, ο προσανατολισμός τους που ευθύνεται για την εγκληματική ύφεση της Ελληνικής οικονομίας και όχι ο τρόπος εφαρμογής των δικών σας επιλογών. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση της Βουλής στον κ. Σόιμπλε¨, τόνισε ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σάκης Παπαδόπουλος.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όχι ασφαλώς οι συνθήκες πολέμου ή έκτακτων συνθηκών αλλά οπωσδήποτε οι συνδυάζουσες συνθήκες υπερχρέωσης της χώρας και εκρηκτικών κοινωνικών προβλημάτων και άλλων, ως επείγουσα αντιμετώπιση, μαζί με το σχέδιο νόμου για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου που αρχίσαμε να συζητάμε από χθες στη Βουλή, αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο που δαιμονίζει την Αντιπολίτευση, ειδικά τη Νέα Δημοκρατία και ορισμένους, δυστυχώς, συναδέλφους και άλλων κομμάτων, αποδεικνύει ότι το παράλληλο προς τις μνημονιακές δεσμεύσεις κυβερνητικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης -παραγωγικής, διοικητικής, αναπτυξιακής- της χώρας υπάρχει. Δεν είναι φαντασιακό, δεν είναι παράλληλο σύμπαν, αντιπερισπασμός, όπως ισχυρίζονται.

Είναι οι αποδείξεις των ταξικών προτιμήσεων αυτής της Κυβέρνησης υπέρ των αδυνάτων, ειδικά σε ζητήματα που αφορούν την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, τις δυνατότητες επιτάχυνσης των κρίσεων, για να έχουμε πολύ περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό στα δημόσια νοσοκομεία, με κίνητρα για τις άγονες περιοχές, τις δυσπρόσιτες, ειδικά για τα νησιά, με ειδικό ρόλο και πρωτοβουλίες για τον ΕΟΠΥΥ, με τη δυνατότητα να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε όλα τα θέματα που αφορούν την ελεύθερη πρόσβαση των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας, και τη χρηματοδότηση αυτής της δυνατότητας από τον ΕΟΠΥΥ. Όλα αυτά είναι, λοιπόν, ένα μεγάλο βήμα των παρεμβάσεων που λαμβάνουν υπ’ όψιν τις τραγικές συνέπειες τις υπερχρέωσης της Ελλάδας και των επιλογών διαχείρισης του χρέους από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά-Βενιζέλου.

Θέλησα μια ιδιαίτερη παρέμβαση, μετά τη χθεσινή τοποθέτηση του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Στουρνάρα στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με τα συμπεράσματα της Τράπεζας της Ελλάδας, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, την πρώτη αξιολόγηση και, βέβαια, την αντιμετώπιση της προοπτικής για την ελληνική οικονομία.

Μπήκε ένα μείζον ζήτημα που νομίζω ότι αφορά όλες τις πολιτικές δυνάμεις: Τι έφταιξε για την εγκληματική ύφεση, τη μείωση του 25% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της χώρας, την έκρηξη της ανεργίας και των ανισοτήτων, την κοινωνική εξαθλίωση; Η εφαρμογή των μνημονιακών συμφωνιών ή η αρχιτεκτονική τους, η ιδεολογία τους, ο νεοφιλελεύθερος προσανατολισμός τους;

Αγαπητοί συνάδελφοι, η πρόκληση του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε, ο οποίος απευθύνθηκε με τις λέξεις «είναι η εφαρμογή, ηλίθιοι!» -και το «ηλίθιε» απευθύνεται, δυστυχώς, προς όλους εκείνους που συμμετέχουν από το 2010 και μετά σε κυβερνητικές ευθύνες- πρέπει να απαντηθεί από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων.

Δεν είναι οι δικές σας συνταγές, «ηλίθιοι», οι μονεταριστικές εμμονές σας που βύθισαν την ελληνική οικονομία, που διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, που σπρώχνουν σε μόνιμη αδυναμία βιώσιμης εξυπηρέτησης του χρέους και ανάκαμψης; Είναι οι επιλογές σας για φοροεισπρακτικά μέτρα, για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, στο κρασί, στην μπύρα, για νέες περικοπές στις συντάξεις και για όλα αυτά που κινητοποιούν την κοινωνία. Όμως, οι εμμονές αυτές δεν οδηγούν σε ανάκαμψη την ελληνική οικονομία. Δυσχεραίνουν την πορεία της. Αυτή η απάντηση πρέπει να δοθεί.

Τέλος, θεωρώ ότι τα ζητήματα, τα οποία αφορούν τη συνολική ανασυγκρότηση της χώρας και τον τρόπο που αντιμετωπίζονται στο παράλληλο πρόγραμμα που καταθέτει η Κυβέρνηση, είναι τα ζητήματα που αφορούν και την πολιτική των συμμαχιών μας. Δεν μας αφορούν ούτε οι οικουμενικές «σούπες» ούτε οι Κυβερνήσεις οι οποίες απευθύνονται σε τεχνοκράτες.

Τα ζητήματα τα οποία αφορούν είναι η πορεία ανασυγκρότησης αυτής της χώρας, που έχει όλες τις δυνατότητες να ανασυγκροτηθεί με τις πρωτοβουλίες που παίρνει αυτή η Κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης