"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Tρίκαλα – ¨Σαν τον κλέφτη από την πίσω πόρτα¨ στήνουν νόθο Συνέδριο!!

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Της   Δ.Α.Σ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ

(Η παράταξη που στηρίζει τη συσπείρωση στο ΠΑΜΕ)

 

 «Και ..πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…»

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Τ. συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ  ¨σαν τον κλέφτη από την πίσω πόρτα¨ στήνουν νόθο Συνέδριο!!

Σε νόθο Συνέδριο προχωρά η διορισμένη Διοίκηση του Ε.Κ.Τρικάλων και με συνοπτικές διαδικασίες.

Η δέσμευση της Διοίκησης του Ε.Κ.Τ. (συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ), για μετάθεση του συνεδρίου σε νέα ημερομηνία και αφού ΠΡΩΤΑ! προηγηθεί έλεγχος νομιμότητας από όλες τις παρατάξεις των εκλεγμένων αντιπροσώπων τις προηγούμενες  μέρες και αφού  έχουν «λερωμένη τη φωλιά τους», αθέτησε την δέσμευση αυτή και πάνε να ξεμπερδεύουν με ένα στημένο Νόθο Συνέδριο

Είχε προηγηθεί η ματαίωση της Γενικής Συνέλευσης και η  αποτροπή ενός συνεδρίου  νοθείας στο Ε.Κ.Τρικάλων με την  δυναμική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων, συναδέλφων και αγωνιστών συνδικαλιστών από διάφορα  σωματεία του ΕΚΝΤ, στις  25 Μάη, όπου με την παρέμβαση της ΔΑΣ αποφασίστηκε κοινή δέσμευση της διορισμένης διοίκησης, η παράταξη της ΠΑΣΚΕ και όλων των άλλων παρατάξεων, για μετάθεση του Συνεδρίου και της Γενικής Συνέλευσης, σε νέα ημερομηνία και αφού προηγηθεί έλεγχος νομιμότητας.

Ο έλεγχος νομιμότητας,  καταστάσεις ψηφισάντων -Μητρώα των σωματείων του Ε.Κ., αυτές τις μέρες που είχαν οριστεί,31/5 εώς 2/6/2018, όχι μόνο δεν έγιναν αλλά η προσωρινή Διοίκηση του Ε.Κ. συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, ¨σαν τον κλέφτη από την πίσω πόρτα¨ όρισαν Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων όπου ανακοινώθηκε και  δημοσιοποιήθηκε  ΜΟΝΟ!!! σε μία εφημερίδα του Νομού μας, μία ημέρα πριν την Γεν. Συνέλευση το Σάββατο, όπου ήταν η μία από τις τρείς ημέρες που θα έπρεπε να είναι ημέρα ελέγχου!!

Τις ημέρες αυτές που είχαν οριστεί για διαπαραταξιακό έλεγχο, τίποτα από αυτά δεν έγιναν που είχαν αποφασιστεί παρά τις επίμονες παρεμβάσεις

της ΔΑΣ για το πότε θα γίνει Δ.Σ. της Διοίκησης του Ε.Κ., πότε θα ενημερωθούμε και αυτοί το μόνο που κάνανε ήταν να κρατάνε ¨σιγή ιχθύος¨.

Η διορισμένη Διοίκηση, συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, κάνανε μόνο μία συνεδρίαση ¨και κλεισμένων των θυρών¨(ώρα, ημέρα εν κρυπτό..) χωρίς να ενημερώσουν όπως ήταν υποχρεωμένοι, όλες τις παρατάξεις και αντιπροσώπους για την όποια απόφαση κατέληξαν για την Γεν. Συνέλευση και την πορεία ως το Συνέδριο.

Αλήθεια τι τους εμπόδιζε να προχωρήσουν στον διαπαραταξιακό έλεγχο των αρχαιρεσιών όλων των Σωματείων;

Οι σημερινές εξελίξεις δείχνουν ότι οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και ως διορισμένη Διοίκηση του Ε.Κ.Τ, με ευθύνη τους συνεχίζουν τη διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚΤ και έχουν τεράστιες ευθύνες απέναντι στην εργατική τάξη του Νομού μας, στους αντιπροσώπους των εργατικών σωματείων, πρωτοστατούν, οργανώνουν  ένα Συνέδριο νοθείας.

Οι παρατάξεις που ηγήθηκαν την Διοίκηση του Ε.Κ.Τ.  αυτά τα τρία χρόνια, έχουν σημαντικές ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο συνδικαλιστικό κίνημα του νομού μας  για το γεγονός ότι μέσα στους εργαζόμενους , καλλιεργείται η λογική του μικρότερου κακού, η λογική της «αναποτελεσματικότητας των αγώνων» και της ανάθεσης.

Η κωμικοτραγική εικόνα μπροστά στην οργάνωση της απεργίας στις 30 Μάη  και της συγκέντρωσης  της Διοίκησης του Ε.Κ.Τ. των 5-6 εργατοπατέρων!!  σε αντίθεση  με τη μαζική και μαχητική συγκέντρωση των ταξικών  συνδικάτων, σωματείων που οργάνωσαν την απεργιακή συγκέντρωση

με τα αιτήματα διεκδίκησης, επιβεβαιώνουν ότι οι συγκεκριμένες πλειοψηφίες έχουν χρεοκοπήσει στη συνείδηση σημαντικών τμημάτων ως εργατικά συνδικάτα που μπορούν να υπερασπιστούν τις συλλογικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να τους έχουν καμία εμπιστοσύνη. Ο  κουρνιαχτός  που σηκώσανε καταστάλαξε και τα  αμαρτήματα τους αποκαλύφτηκαν.

Η συνεπής στάση της ΔΑΣ ως τώρα, με την αποφασιστική της παρέμβαση των αντιπροσώπων της, απέτρεψε το προηγούμενο νόθο Συνέδριο έτσι και τώρα συνεχίζουμε με όλες τις δυνάμεις  για να το αποτρέψουμε.

Καλούμε τους αντιπροσώπους για το Συνέδριο του Ε.Κ. όπου έχουν εκλεγεί με την ψήφο των συναδέλφων τους, από κάθε σωματείο και δεν συμφωνεί με αυτήν την διαλυτική κατάσταση, να πάρει την ευθύνη με την στάση που θα κρατήσει ώστε να μην νομιμοποιήσει τις ενέργειες που έχουν στηθεί για ένα νόθο συνέδριο.

Να απαιτήσουμε συνάδελφοι  ένα Συνέδριο ανασύνταξης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης του νομού μας. Ένα Συνέδριο εκπρόσωπο των εργατών, της τάξης μας και όχι των αντιπροσώπων των εργοδοτών. Να πετάξουμε έξω από το ΕΚΤ  τη βρωμιά, την απάτη και την νοθεία.

Καλούμε κάθε συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο, που ανησυχεί γι’ αυτές τις εξελίξεις και δεν συμφωνεί με αυτές τις μεθοδεύσεις, να πάρει θέση για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Να απαιτήσει ένα συνέδριο που θα αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι συνέδριο νομιμοποίησης μιας φάμπρικας νόθων αντιπροσώπων.

Η Δ.Α.Σ.( η παράταξη που στηρίζει την συσπείρωση στο ΠΑΜΕ),οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο Ε.Κ.Τ. απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης και μάχης σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε σωματείο, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή.

Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα για ένα Εργατικό Κέντρο Τρικάλων που τον πραγματικό λόγο θα έχουν

οι εργάτες με τα σωματεία τους και όχι οι εργοδότες με τους μηχανισμούς τους και τους ανθρώπους τους.

 Οι σημερινές εξελίξεις και η στάση των άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων δείχνει ότι μόνο η ενίσχυση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ μπορούν να βάζουν φρένο σ’ αυτή την κατάσταση, να  εγγυηθούν την προοπτική καθαρού συνεδρίου απαλλαγμένο από νόθους αντιπροσώπους , να οικοδομήσουμε εργατικό κέντρο για τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι εργατικό κέντρο σύμμαχο των κυβερνήσεων και των αφεντικών.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ

ΟΧΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

 

Η ΝΟΘEΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης