"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.7 C
Trikala

Xρήστος Σιμορέλης: Το βαθύτερο δίλημμα των εκλογών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην πολιτική ιστορία υπήρξαν εκλογές καθοριστικές για την πορεία της χώρας. Το 1974 με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, το 1981 με τον Ανδρέα Παπανδρέου έβαλαν την σφραγίδα των πολιτικών εξελίξεων για δεκαετίες. 

Τόσο σημαντικές θεωρώ ότι είναι και οι εκλογές της Κυριακής, επειδή για πρώτη φορά γίνονται με το σύστημα της απλής αναλογικής το οποίο αναγκάζει τα πολιτικά κόμματα να αποκαλύψουν τις προθέσεις τους. 

   Ο κ. Μητσοτάκης αγωνίζεται για την αυτοδυναμία. Παρουσιάζει τον εαυτό του ως μοναδικό εγγυητή σταθερότητας και επιχειρεί να σπείρει το φόβο της ακυβερνησίας και της καταστροφής εάν δεν είναι ο ίδιος πρωθυπουργός. 

  Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιδιώκει να είναι στις εκλογές πρώτο κόμμα και δεσμεύεται από την κάλπη της απλής αναλογικής να σχηματίσει προοδευτική κυβέρνηση προγραμματικής συνεργασίας. Η ευρωπαϊκή εμπειρία δείχνει ότι τέτοιες κυβερνήσεις είναι πιο αποτελεσματικές.

.  Άρα, το βαθύτερο και ιστορικό δίλημμα αυτών των εκλογών είναι: «Μονοκομματική κυβέρνηση που επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία η προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ;»

  Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την Κυριακή θα είναι ταυτόχρονα μία ισχυρή εντολή των πολιτών σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να μάθουν επιτέλους να συνεργάζονται για το καλό της κοινωνίας και της χώρας. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης