Ανοίγει στην Αλόννησο το πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Ελλάδα Reviewed by Momizat on . Στην Αλόννησο το πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Ελλάδα οριοθετήθηκε πολύ κοντά στις ακτές της ακατοίκητης νησίδας Περιστέρα. Είναι σε απόσταση αναπνοής από τις αν Στην Αλόννησο το πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Ελλάδα οριοθετήθηκε πολύ κοντά στις ακτές της ακατοίκητης νησίδας Περιστέρα. Είναι σε απόσταση αναπνοής από τις αν Rating: 0

Ανοίγει στην Αλόννησο το πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Ελλάδα

Ανοίγει στην Αλόννησο το πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Ελλάδα

Στην Αλόννησο το πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Ελλάδα οριοθετήθηκε πολύ κοντά στις ακτές της ακατοίκητης νησίδας Περιστέρα. Είναι σε απόσταση αναπνοής από τις ανατολικές ακτές της Αλοννήσου. Θα υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του την 1η Αυγούστου, οπότε θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια. Από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν τα εκθέματα -στον βυθό- από το περίφημο ναυάγιο του 5ου αιώνα π.Χ.

Αλόννησος: Ανοίγει 1η Αυγούστου το πρώτο υποβρύχιο Ελληνικό μουσείο

Οι καταδύσεις θα γίνονται είτε από ελεύθερους-ερασιτέχνες δύτες είτε με τη συνοδεία δυτών από καταδυτικά κέντρα. Το εναρκτήριο έναυσμα θα δώσουν -με κατάδυση- ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μαζί με τον τραγουδιστή Σάκη Ρουβά, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, την ημέρα των εγκαινίων.

Το περίφημο ναυάγιο, που θεωρείται από τα σημαντικότερα της κλασσικής αρχαιότητας. Αυτό λόγω του ανέπαφου και μεγάλου αριθμού των ευρημάτων, ανακάλυψε το 1985 ένας ψαράς από την Αλόννησο, κοντά στη δυτική βραχώδη ακτή της Περιστέρας, σε βάθος 28 μέτρων.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή