ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ και μια μεγάλη διάκριση για το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Reviewed by Momizat on . Το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Τρικάλων τίμησε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (ΕUROPEAN DAY OF LANGUAGES 26-09-2015) με ένα αφιέρωμα στο θεσμό που γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλη Το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Τρικάλων τίμησε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (ΕUROPEAN DAY OF LANGUAGES 26-09-2015) με ένα αφιέρωμα στο θεσμό που γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλη Rating: 0

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ και μια μεγάλη διάκριση για το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ και μια μεγάλη διάκριση για το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Τρικάλων τίμησε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (ΕUROPEAN DAY OF LANGUAGES 26-09-2015) με ένα αφιέρωμα στο θεσμό που γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλη την Ευρώπη από σχολεία και άλλους οργανισμούς με ποικίλους τρόπους.

Εμφάνιση European Day of Languages students.jpg
Μέσα από μια παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του αμφιθεάτρου την Παρασκευή 25-09-2015, έγινε αναφορά στο μεγάλο γλωσσολογικό πλούτο της Ευρώπης και την ανάγκη να διαφυλαχτεί. Τονίστηκε η αξία της εκμάθησης ξένων γλωσσών, της Δια Βίου Μάθησης και της πολυγλωσσίας καθώς και η ανάγκη ύπαρξης γλωσσολογικής πολιτικής σε μια Ευρώπη που τώρα περισσότερο από ποτέ προσφέρει ευκαιρίες για εργασία και ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων.
Ακόμη παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία και πληροφορίες ως προς την ιστορία και το πλήθος των γλωσσών, την αλληλεπίδραση μεταξύ τους, τις γλωσσολογικές συνήθειες και επιδόσεις των Ευρωπαίων και Ελλήνων πολιτών, τις επίσημες γλώσσες αλλά και τις τοπικές ή γλώσσες μειονοτήτων και την ανάγκη διατήρησής τους.

Εμφάνιση 12033682_10200807757234421_1388277822_n.jpg

Ομάδα μαθητών και μαθητριών έδωσαν μια ευχάριστη νότα απευθύνοντας χαιρετισμούς σε πάνω από 15 διαφορετικές γλώσσες δίνοντας παράλληλα ενδιαφέροντα στοιχεία γι’ αυτές.

Το συμπέρασμα της εκδήλωσης ήταν ότι η εκμάθηση γλωσσών ανοίγει στη ζωή μας καινούριους ορίζοντες, καταρρίπτει τους γλωσσικούς φραγμούς και συντελεί στην κοινωνική ολοκλήρωση, το δικαίωμα έκφρασης, την κατανόηση άλλων πολιτισμών και εν τέλει τη συμμετοχή στη δημιουργία μιας κοινωνίας ειρηνικής και δημοκρατικής.

Ως επιβεβαίωση αυτού και μέσω του δικτύου συνεργασίας του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ με σχολεία του εξωτερικού, που γιόρτασαν κι εκείνα με τη σειρά τους το συγκεκριμένο θεσμό, μαθητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης αντάλλαξαν χαιρετιστήρια βιντεοσκοπημένα μηνύματα στις γλώσσες τους.

Τέλος, μια ακόμη ευχάριστη στιγμή ήταν η ανακοίνωση της απονομής του Χάρτη Κινητικότητας 2015 (VET Mobility Charter 2015) στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Τρικάλων, στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+/Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών που είναι η Εθνική Μονάδα υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης. Η απόκτηση του Χάρτη Κινητικότητας είναι μια επιβεβαίωση των αποδεδειγμένα επιτυχημένων προγραμμάτων Κινητικότητας που υλοποίησε το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Τρικάλων τα 5 τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μια  διαπίστευση περιορισμένων σε αριθμό φορέων στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη  που διακρίνονται για την οργάνωση υψηλής ποιότητας κινητικότητας για εκπαιδευόμενους και προσωπικό στο χώρο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Έτσι για τα επόμενα πέντε χρόνια έως το 2020 το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ θα αποτελεί επίσημα πιστοποιημένο οργανισμό υλοποίησης προγραμμάτων με διεθνή στρατηγική.

 

Επιμέλεια εκδήλωσης: Κατερίνα Μπαντέκα, Χαρά Ρουσουλιώτη

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή