"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.4 C
Trikala

Δ. Τρικκαίων: Πλήθος εκδηλώσεων στο 4ο Φεστιβάλ Κωμωδίας 2023

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μετά τις επιτυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις, που αγκάλιασε το κοινό από όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα, πραγματοποιείται και φέτος από τον Δήμο Τρικκαίων και το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων το 4o Φεστιβάλ Κωμωδίας 2023.

Μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ιδέα που αποτελεί πλέον πολιτισμικό θεσμό της πόλης μας και υλοποιείται υπό την αιγίδα και με χρηματοδότηση και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής συναντήθηκαν για να δοθεί επισήμως η εκκίνηση της φετινής διοργάνωσης

Το πολυθεματικό αυτό φεστιβάλ με άξονα την κωμωδία και το κωμικό, διακτινώνεται με δράσεις σε όλες τις μορφές τέχνης. Το φεστιβάλ, που μας χαρίζει στιγμές γέλιου και ευφορίας, καθιερώνεται πλέον ένα ως θεσμός εκδηλώσεων, δράσεων και δραστηριοτήτων, αλλά και ως ένας «διάλογος» για την εξέλιξη και ανάπτυξη της κωμικής τέχνης, ανάμεσα στους δημιουργούς και στο κοινό.

Οι δράσεις του Φεστιβάλ είναι θεατρικές παραστάσεις κωμωδίας από θεατρικά σχήματα, κινηματογραφικές προβολές ταινιών κωμωδίας, εικαστικά, μουσική, stand up comedy, αφιέρωμα σε μεγάλους κωμικούς, τοπική καλλιτεχνική δημιουργία. Οι εκδηλώσεις και οι δράσεις του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται στο διάστημα Αύγουστος – Σεπτέμβριος.

Την οργανωτική επιτροπή αποτελούν οι: Νίκος Σακκάς Δήμαρχος Τρικκαίων, Μιχάλης Λάππας Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων, Σοφία Αλεστά Αντιδήμαρχος Οικονομικών- Διοίκησης, Ακης Νααστασίου, πρέοδρος ΔΕΥΑΤ (ως μέτοχος του Δημοτικού Θεάτρου), Γεωργία Κοτρώνη Πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου η οποία έχει την οργάνωση και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής Στέφανος Νταλάσης ο οποίος έχει την Ιδέα- Καλλιτεχνική Διεύθυνση.

Οι χώροι διεξαγωγής του φεστιβάλ είναι ο Μύλος Ματσόπουλου, ο Θερινός και Χειμερινός Δημοτικός Κινηματογράφος, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, το θεατράκι στο Ληθαίο, το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο στο Φρούριο.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις για τις οποίες θα υπάρχουν νεότερες ανακοινώσεις.

Κινηματογράφος

Η έναρξη των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ πραγματοποιείται με τον Κινηματογράφο και προβολές ταινιών κωμωδίας και κομεντί, στο μοναδικό χώρου του Θερινού Κινηματογράφου στον Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού «Μύλος Ματσόπουλου».

Ήδη έχουν παρουσιαστεί οι ταινίες: ΜΠΑΜΠΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΤΥΧΕΙ, μια ξεκαρδιστική κωμωδία με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η νεανική κωμωδία ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗΣ, η σαρκαστική κωμωδία του Φρανσουά Οζόν ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΟΥ και κωμωδία για παιδιά και όχι μόνο ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ, ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ, Ο πιο αξιαγάπητος …άτακτος, για πρώτη φορά ολοζώντανος στη μεγάλη οθόνη.

Ακολουθούν οι ταινίες:

Έως 27/8: MAFIA MAMMA, κωμωδία δράσης 101΄

Μια αμερικανική κωμωδία δράσης με τις υπέροχες Τόνι Κολέτ και Μόνικα Μπελούτσι,

28-31/8: ASTEROID CITY, ρομαντική κωμωδία εποχής 104΄

Μία σπαρταριστή και εντυπωσιακή κωμωδίας με εικόνες-ορόσημα, γλυκιά μελαγχολία και αξέχαστες ερμηνείες ενός «διαστημικού» καστ.

1-4/9 Ο INDIANA JONES ΚΑΙ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ  περιπέτεια με χιούμορ 154΄ Ο Harrison Ford επιστρέφει με χιούμορ στο ρόλο του θρυλικού ήρωα αρχαιολόγου.

6-8/9  ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥΣ (Elemental) κωμωδία- κιν. σχέδια, μεταγλ. 102΄

Υπέροχη δημιουργία για παιδιά που σχεδιάστηκε ειδικά για μία μοναδική εμπειρία στη μεγάλη οθόνη.

Το πρόγραμμα

Θέατρο

Συνεργασία με Δημοτικά Περιφερικά Θέατρα

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με θεατρικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια, θα παρουσιαστούν τα νέα έργα του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας και ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης

  1. Ο ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ +ΠΡΑΞΑΓΟΡΑ

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΟΥΡΙΟΥ, Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Θεσσαλικό Θέατρο

  1. Μαλλιά Κουβάρια

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΟΥΡΙΟΥ,  Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης

  1. Σιγά τα αίματα!.. Oresteia the next generation

Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων – Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων

Αφιέρωμα στους σύγχρονες Έλληνες Θεατρικούς Συγγραφείς: Σιγά τα αίματα!.. Oresteia the next generation, του Ακη Δήμου

25-30/9 – Εγκαίνια νέου Πολυχώρου Τέχνης και Πολιτισμού

Εικαστικά:

Φεστιβάλ Κόμικς «Καμπίσιοι δημιουργοί» vol. 7

22-24 Σεπτεμβρίου

Το τριήμερο από Παρασκευή 22/9 έως τη Κυριακή 24/9 θα πραγματοποιηθεί, Φεστιβάλ Κόμικς με διοργανωτή τον Σύλλογο Κόμικς και Τεχνών ΕΤουΚου στον αύλειο χώρου του Πνευματικού Κέντρου.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων

“ART FEST Τρίκαλα 2023”
12/09/2023, στο αθλητικό πάρκο του Άη Γιώργη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης