Κίνδυνος να χαθούν 25 επενδύσεις στη Θεσσαλία Reviewed by Momizat on . Παράταση του χρονοδιαγράμματος για τα επενδυτικά σχέδια του Αναπτυξιακού Νόμου 3908/2011 έως 31/12/2019 ζητά ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Παράταση του χρονοδιαγράμματος για τα επενδυτικά σχέδια του Αναπτυξιακού Νόμου 3908/2011 έως 31/12/2019 ζητά ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Rating: 0

Κίνδυνος να χαθούν 25 επενδύσεις στη Θεσσαλία

Κίνδυνος να χαθούν 25 επενδύσεις στη Θεσσαλία

Παράταση του χρονοδιαγράμματος για τα επενδυτικά σχέδια του Αναπτυξιακού Νόμου 3908/2011 έως 31/12/2019 ζητά ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχ. Νταβέλης σε επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Ιωάννη Δραγασάκη επανέρχεται επί ενός σημαντικού ζητήματος, που σχετίζεται με την αναπτυξιακή πορεία της περιφέρειας Θεσσαλίας, ζητώντας να δοθεί ετήσια παράταση για τις επενδύσεις του ν.3908/2011 μιας και το χρονοδιάγραμμα ολοκληρώνεται τέλος του χρόνου.

Ο κ. Νταβέλης τονίζει συγκεκριμένα ότι με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, επενδυτικά σχέδια που εντάχθηκαν στον Ν.3299/04 σε ορισμένες περιπτώσεις θα υπερβούν τα δέκα έτη υλοποίησης, ενώ παράλληλα επενδυτικά σχέδια που εντάχθηκαν στον Νόμο 3908/2011 υποχρεώνονται να ολοκληρωθούν σε λιγότερο από επτά έτη, δηλαδή ούτε καν στο μισό χρονικό διάστημα από τα έργα που εντάχθηκαν στον Ν.3299/04. Η αδυναμία του τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτήσει τα αναπτυξιακά σχέδια δημιούργησαν σοβαρότατα προβλήματα στη κάλυψη των επενδυτικών σχεδίων και προτείνει να δοθεί οριζόντια παράταση του χρόνου υλοποίησης των εκκρεμών επενδύσεων του 3908/2011 έως 31/12/2019. Την δεδομένη χρονική στιγμή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αντιμετωπίζουν πρόβλημα απένταξης περίπου 25 επιχειρήσεις με συνέπεια την μη ολοκλήρωση των επενδύσεων αυτών, μέσα στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος που έχει οριστεί, με συνέπεια οι επενδυτές να υποστούν τις όποιες επιπτώσεις της απένταξης των έργων, όπως η επιστροφή των επιχορηγήσεων, με συνέπεια να φέρει αρκετές επιχειρήσεις σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση. Επιπρόσθετα ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ ζητά από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, οι επιχειρήσεις να μπορούν να τροποποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια ή και να μειώσουν το φυσικό αντικείμενο, χωρίς περιορισμούς και γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με πρόσθετες οικονομικές κυρώσεις. Καταλήγοντας αναφέρει ότι αυτό που προέχει σε αυτή τη συγκυρία είναι να στηριχθούν επενδυτικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες και όχι να τεθούν εμπόδια, ζητώντας την άμεση τακτοποίηση του παραπάνω θέματος. Να σημειωθεί πως η επιστολή κοινοποιήθηκε τόσο στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό όσο και στους Θεσσαλούς βουλευτές.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή