Μάχη για να μη μπει η φωτιά στο χωριό Δίρβη δίνει η πυροσβεστική στη Λαμία Reviewed by Momizat on . Διαστάσεις προσλαμβάνει η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι κοντά στο χωριό Δίβρη, 12 χιλιόμετρα βόρεια της Λαμίας. Έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής οι περί Διαστάσεις προσλαμβάνει η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι κοντά στο χωριό Δίβρη, 12 χιλιόμετρα βόρεια της Λαμίας. Έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής οι περί Rating: 0

Μάχη για να μη μπει η φωτιά στο χωριό Δίρβη δίνει η πυροσβεστική στη Λαμία

Μάχη για να μη μπει η φωτιά στο χωριό Δίρβη δίνει η πυροσβεστική στη Λαμία

Διαστάσεις προσλαμβάνει η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι κοντά στο χωριό Δίβρη, 12 χιλιόμετρα βόρεια της Λαμίας.

Έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής οι περίπου 150 κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού.

Ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος τόνισε στο ΣΚΑΙ ότι είναι έτοιμα τα λεωφορεία ώστε να απομακρύνουν τους κατοίκους εάν χρειαστεί.

Σημείωσε ότι η πυροσβεστική δίνει μάχη για να μην μπει η φωτιά μέσα στο χωριό και εξήγησε ότι οι φλόγες βρίσκονται περιμετρικά του χωριού. Ωστόσο σημείωσε ότι είναι ακόμα νωρίς να εκτιμήσει αν έχουν υποστεί ζημιές σπίτια.

Η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση. Όπως εξήγησε ο δήμαρχος η βλάστηση στην περιοχή είναι πυκνή και πνέουν ισχυροί άνεμοι που αλλάζουν συνεχώς φορά.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 άτομα πεζοπόρο, 2 καναντέρ και δύο πεζετέλ.

Λίγο αργότερα ξέσπασε φωτιά σε αγροτοδασική έκταση κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Άννης Φθιώτιδας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 Ε/Π.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή